myślałam, że co roku trzeba nowe upoważnienie, ale chyba to, które mam sprzed 2 lat jest aktualne; zastanawiam się czy powinnam mieć pieczątkę "z upoważnienia skarbnika.."
myślałam, że co roku trzeba nowe upoważnienie, ale chyba to, które mam sprzed 2 lat jest aktualne; zastanawiam się czy powinnam mieć pieczątkę "z upoważnienia skarbnika.."
umowy i porozumienia ops ( na dożywianie, na obsługę prawna informtyczną itd...)no bo jak rozumieć to upoważnienie skarbnika?: " upoważniam Panią ...do kontrasygnowania czynności prawnych mogących powodować powstanie zobowiązań pieniężnych w ramach planu finansowego jednostki"?
powinna być pieczątka z up. skarbnika, moim zdaniem jest prościej jeśli główny księgowy podpisuje z upoważnienia bo każda umowa (w tym umowa zlecenie) powinna być z kontrasygnatą jeśli wywołuje skutki finansowe
powinna być pieczątka z up. skarbnika, moim zdaniem jest prościej jeśli główny księgowy podpisuje z upoważnienia bo każda umowa (w tym umowa zlecenie) powinna być z kontrasygnatą jeśli wywołuje skutki finansowe
u nas audyt stwierdził, że główny księgowy nie może mieć kontrasygnaty tylko skarbnik. Główny księgowy na dole umowy robi dopisek w stylu: zabezpieczono srodki w planie wydatków w rozdziale....§......