czy mieliście kiedyś taką sytuację?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 sty 2016, 14:16

kobieta jest na wychowawczym, dodatek z tego tyt. ma przyznany do 31.01.2016r. zgodnie z wystawionym zaświadczeniem pracodawcy (umowa z pracodawcą do 31.01.2016r.); przynosi mi dziś aneks do umowy, przedłużający jej umowę do dnia porodu oraz wystawione przez pracodawcę zaświadczenie iż pracodawca udziela urlopu wychowawczego do dnia porodu. Kobieta napisała mi zgodę na zmianę decyzji dot.dodatku wychowawczego. Powiedzcie mi jak to będzie wyglądało w decyzji, jak przyznać jej dodatek??????????
kasiam.

Napisano: 18 sty 2016, 14:38

podpowie ktoś coś???
kasiam.

Napisano: 18 sty 2016, 14:46

Ło matko..... nie miałam takiego przypadku ale może popatrzymy na to z innej strony - wychowawczy już płaciłaś przez ile miesięcy???
~o~

Napisano: 18 sty 2016, 14:50

płaciłam rok i 2 m-ce, także do 24 m-cy jeszcze daleko. Kobieta rozwiązanie ma pod koniec m-ca marca; pytanie jak przyznać jej ten dodatek???? Niewiem naprawdę jak się za to zabrać, pierwsza taka sytuacja :o :shock: :?
kasiam.

Napisano: 18 sty 2016, 14:56

chyba o tym samym myślałyśmy......
chciałam przyznać do pełnych 24 miesięcy a jak urodzi uchylić dodatek z tyt. urlopu..... ale to 10 miesięcy - więc trochę za długo by ciąża trwała :D :D :D
Może weź oświadczenie od kobiety o przewidywanym terminie porodu ( tak z zapasem np. 30.03.2016r albo 10.04.2016r.) a później skorygujesz....
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem