czy moga cofnac swiadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 lis 2010, 20:29

witam mam pytanie przyznano mi swiadczenia rodzinne na okres listopad 2010 pazdziernik 2011 do tej pory nie przekraczalismy minimum 504zl /os w tym mcu (pracujac w tej samej firmie)maz dostal podwyzke i przekroczylo nam o 74zl wsumie czy w takim wypadku moga nam cofnac swiadczenie????????????prosze pomozcie
~ewka

Napisano: 12 lis 2010, 8:45

nie, fakt podwyżki nie ma znaczenia, z tego dochodu będziecie rozliczani w okresie zas. 2011/2012 )będzie na to zaśw. z US)
~xxx

Napisano: 12 lis 2010, 17:13

czy aby napewno?wsumie przekroczy mi min 504 zl i nie wiem czy w przyszlym miesiacu rowniez mi nie przekroczy :( boje sie zapytac w osrodu by sie nie wkopac ale tez nie chce miec problemow jezeli tego nie zglosze :(
~ewka

Napisano: 12 lis 2010, 18:53

skoro mąż cały czas pracuje w tym samym zakładzie pracy, nie było zwolnienia czy też nie podjął pracy dodatkowej to nie masz o co się martwić, wasze dochody zostaną przeliczone w następnym okresie swiadczeniowym i wówczas ewentualnie nie załapiecie sie na rodzinne
~xxx

Napisano: 12 lis 2010, 19:16

super dziekuje ale powiedz mi jeszcze tylko czy w takim wypadku musze zglosic ze dostal podwyzke?
~ewka

Napisano: 13 lis 2010, 13:59

nie, podwyżki nigdzie nie musisz zgłaszać, to będzie liczone dopiero w przyszłym roku, jak będziecie ponownie ubiegać się o świadczenia, jest to ciągle ten sam zakład pracy
podpisuję się teraz imieniem Lena, bo pod xxx ktoś sadzi byki
~Lena

Napisano: 13 lis 2010, 15:57

dziekuje ci za informacje szkoda mi tego swiadczenia zwlaszcza ze syn jedzie na zielona szkole i z rodzinnego jest spora doplata u meza nie interesuja sie takimi rzeczami jak rodzinne a dla mnie to jednak zawsze jakis grosz mam nadzieje ze twoja informacja nie ma jakis haczykow tzn ze potem okarze sie ze jednak mialam to zgloic
dziekuje i pozdrawiam
~ewka

Napisano: 13 lis 2010, 21:43

nie martw się - będzie ok, pozdrawiam
~xxx-Lena

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x