Czy mogę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 lut 2016, 15:36

Witam, od ponad roku walczymy z dłużnikiem i jego Mecenasem w związku z decyzjami o zwrocie. On chce żeby mu umorzyć, my średnio się z tym zgadzamy.
My odmowy, odwołania, SKO, do ponownego rozpatrzenia i tak w kółko. Zawsze coś wynajdą gdzie wydaje nam się, że badamy i uzasadniamy wnikliwie.(Sami oczywiście umorzyć nie chcą)
Do tej pory były protokoły z przesłuchania strony, czy można prosić o wywiad "1-kę"? Myślę, że taki może być lepszy od protokołu...
Co Wy na to?
@mm

Napisano: 02 lut 2016, 16:55

Wniosek należy rozpatrzyć "...uwzględniając sytuację dochodową i rodzinną". Sądzę, że wywiad byłby jak najbardziej wskazany, my tak praktykujemy.
ODA

Napisano: 03 lut 2016, 9:31

A na jakiej podstawie robicie wywiadem środowiskowym? U mnie jest to dłużnik z innej gminy...
@mm

Napisano: 03 lut 2016, 12:12

Ja proszę dziewczyny o wywiad środowiskowy, bo właśnie to mi zarzuciło kolegium dając do ponownego rozpatrzenia, że sytuacja winna być poparta "pogłębionym wywiadem środowiskowym". Ale mój prawnik powiedział że pracownik socjalny powinien przed przeprowadzeniem wywiadu uzyskac zgode dłużnika na przeprowadzenie wywiadu oraz na przetwarzanie danych.
Anett07

Napisano: 04 lut 2016, 16:00

A na jakiej podstawie SKO sugeruje ten wywiad? Nie mogę dać plamy...
@mm

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x