czy mogę? czy powinnam?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Rozalia

czy mogę? czy powinnam?

Post autor: ~Rozalia »

Osoba pobiera zasiłek rodzinny od grudnia 2013r. Jak składała wniosek w grudniu to przyniosła decyzję, że od listopada 2013r. ma prawo do zasiłku dla bezrobotnych. W styczniu miała przynieść zaświadczenie o pobranym zasiłku za grudzień i nie przyniosła. Wiem, że jak jej doliczę to nie będzie kwalifikować się. Czy mogę wystąpić do PUP poprzez SEPI i na tej podstawie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji czy czekać w nieskończoność aż przyniesie.
~gosia

Re: czy mogę? czy powinnam?

Post autor: ~gosia »

no to juz ma do zwrotu..zadzwonic i przypomniec ...albo braki wyslac......
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

wezwanie do strony pod rygorem wstrzymania świadczeń
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

możesz oczywiście przez SEPI uzyskać niezbędne dane i wszcząc z urzędu postępowanie w sprawie uchylenia decyzji.
Niezzależnie od tego masz prawo wezwać do dostarczenia tego dokumentu pod rygorem wstrzymania, ale jeśli wypłaciłaś za marzec, to ja bym juz myślał o rozstrzygnięciu ostatecznym.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~Rozalia

Post autor: ~Rozalia »

dzięki.
ODPOWIEDZ