czy mogę? czy powinnam?
czy mogę? czy powinnam?
Osoba pobiera zasiłek rodzinny od grudnia 2013r. Jak składała wniosek w grudniu to przyniosła decyzję, że od listopada 2013r. ma prawo do zasiłku dla bezrobotnych. W styczniu miała przynieść zaświadczenie o pobranym zasiłku za grudzień i nie przyniosła. Wiem, że jak jej doliczę to nie będzie kwalifikować się. Czy mogę wystąpić do PUP poprzez SEPI i na tej podstawie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji czy czekać w nieskończoność aż przyniesie.
Re: czy mogę? czy powinnam?
no to juz ma do zwrotu..zadzwonic i przypomniec ...albo braki wyslac......
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy mogę? czy powinnam?
możesz oczywiście przez SEPI uzyskać niezbędne dane i wszcząc z urzędu postępowanie w sprawie uchylenia decyzji.
Niezzależnie od tego masz prawo wezwać do dostarczenia tego dokumentu pod rygorem wstrzymania, ale jeśli wypłaciłaś za marzec, to ja bym juz myślał o rozstrzygnięciu ostatecznym.
Niezzależnie od tego masz prawo wezwać do dostarczenia tego dokumentu pod rygorem wstrzymania, ale jeśli wypłaciłaś za marzec, to ja bym juz myślał o rozstrzygnięciu ostatecznym.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz czy mogę? czy powinnam? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pytanie jak robicie
polowa renty
ZP w formie rzeczowej
umowa cywilnoprawna - piłkarz
wydruk sygnity ....
Składka społeczna od świadczenia pielęgnacyjnego
od kiedy?
ŚP a renta rodzinna
decyzja prosze