jeden wniosek i wielodzietność też
16a) rodzinie wielodzietnej - oznacza to rodzinę wychowującą troje i więcej dzieci mających prawo do zasiłku rodzinnego;
weźcie nie słuchajcie Mazurka, nie szkoda wam kasy na szkolenia z nim?
ewalu, skąd pomysł, żeby na dwóch wnioskach? mają w spólne dziecko? mają! więc są rodziną, składają jeden wniosek na trójkę dzieci.
ależ ja bym tak na pewno zrobiła ... gdybym wcześniej nie zadzwoniła do UW .... aleee konkubenci zawarli związek małżeński ( nie nie ja ich nie zmuszałam, pobudowali sobie na terenie naszej gminy cuuudnyyy dom z zerowych dochodów )... i złożyli jeden wniosek
nadmienię, ze do mnie przyszli z innej gminy gdzie składali dwa wnioski i pobierali wielodzietność
mam w pracy identyczny przypadek i naprawdę dostaję już zamętu w głowie jak to zrobić poprawnie...może jeszcze się ktoś życzliwy dołączy do dyskusji...
Witam. Chcę odświeżyć ten wątek, mam podobny problem (jak wielu tutaj), dlatego przeszukiwałam forum. Mam prośbę do osób, które miały takie sprawy w SKO, czy kontrolowane przez UW, napiszcie, może coś się wyklaruje. Przeczytałam wpisy z kilku lat i mam wrażenie, że z każdym rokiem zwiększa się strach, kiedy trzeba podjąć decyzję w niejasnych sytuacjach. Ale to tylko my mamy problem z interpretowaniem przepisów. Kto może niech pomoże.