Powiem tak, niemal od początku wniosek jest u mnie zmodyfikowany, w ten sposób, że dodałam wyliczenie, co wchodzi w skład pkt 12. Żadna z instytucji SKO czy kontrolujących nie zarzuciła nam błędnego działania.
Maxima pisze:Niestety, musza byc dokładnie takie, jak w rozporzadzeniu
Ano muszą (pod względem treści).
Czyż wyobrażacie sobie modyfikację treści np. PITów??? Lub innych urzędowych druków?
Z żadnego przepisu nie wynika obowiązek wnioskodawcy stosowania Waszych indywidualnych wzorów. Jeśli dostarczy wniosek na innym formularzu niż Wasz, to należy uznać. Tak samo więc traktujmy wszystkich.
Powyższe nie oznacza automatycznej dyskwalifikacji wszystkich przerobionych druków, chyba że mają usunięte fragmenty, co jest moim zdaniem niedopuszczalne. Dołożone treści wystarczy traktować jako fakultatywne.
PIT-y 11 są najprzeróżniejsze. Ale wszystkie traktują o tym samym. PIT-ów 37 nikt nie zmienia, nawet nie próbuje, tylko się bierze z US - to prawda. No ale nie byłoby potrzeby modyfikować PIT-u 37. Za to wniosek o dodatek - jego wzór z rozporządzenia jest, delikatnie mówiąc, dziadowski. Zwłaszcza ta tabelka.
też mam rozbudowany punkt 12 wniosku,
również SKO nigdy nie negowało takich druków wniosku,
jednak musimy pamiętać, że w przypadku gdyby te rozbudowane pozycje nie były wypełnione,
to nie możemy wzywać wnioskodawcy do usunięcia braków we wniosku,
no ale to chyba oczywiste....