czy można potrącic - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 04 mar 2015, 11:32

Ale o co ty nas prosisz. Przecież normalną decyzje przyznającą świadczenia chyba umiesz wydać. Z treści twojego zapytania można było wywnioskować że te obie decyzje (przyznająca i żądająca zwrotu) są już wydane.
*Ilona

Napisano: 04 mar 2015, 12:08

PRZYZNAJĄCA SWIADCZENIA RODZINNE W POLSCE JESZCZE NIE WYDAŁAM ( STRONA ZLOZYŁA WNIOSEK W DNIU 27-02-2015) ALE W DECYZJI NIE DAJE IONFAO0RMACJI , IŻ POTRĄCAM ŚWIADCZENIA RODZINNE USTALONE DECYZJA MARSZAŁKA
MAGDA 83 V

Napisano: 04 mar 2015, 12:15

Nie dajesz tej informacji, bo potrącenia i obowiązek zwrotu określono inną decyzją, w odrębnym postępowaniu. Teraz masz postępowanie w zakresie określonym w złożonym wniosku, czyli w decyzji zawierasz tylko to o co strona wnioskuje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2015, 12:41

nie złoście się że tak dopytuje ale to moja pierwsza sprawa . Ja w decyzji pisze, iż " wypłata świadczen rodzinnych następuje w dniach od 10-tego do 15-tego dnia miesiąca za który przysługuje przelewem na wskazany we wniosku rachunek bankowy" JEŻELI JEST TAKI ZAPIS A PANI NIE BĘDZIE MIAŁ KASY NA SWOIM RACHUNKU BANKOWYM , ( bo nastąpi potrącenie ) O TĄ KWESTIĘ MIC CHODZI JAK TO ROZWIĄZAĆ
MAGDA 83V

Napisano: 04 mar 2015, 13:02

Taki zapis w decyzji jest zbędny, ale tak czy inaczej lista zostanie naliczona i gdyby nie potrącenie osoba dostałaby te pieniądze w sposób przewidziany w decyzji. Ty po prostu robisz potrącenie 100% wypłaty, czyli osoba ma do wypłaty 0, ale ta pozycja dalej jest na karcie świadczeń. Pomoc społeczna liczy dochód z tej decyzji tak jakby wypłata miała miejsce itd. Więc imo tej kwestii nie trzeba rozwiązywać wcale.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x