Czy masz coś w ustawie na ten temat. Ja dostarczyła dokumenty, urodziła dziecko to nad czym się zastanawiasz. Sprawa etyki bo zostawiła w szpitalu dziecko nie jest przedmiotem rozstrzygnięcia
ja bym wezwał do uzupełnienia złożonego wniosku - skoro trzeba wpisać numer pesel to jego niewpisanie bym traktował tak samo jak brak podpisu. Czyli nie możesz rozpatrzyć merytorycznie dopóki nie uzupełni -> wniosek bez rozpatrzenia.
\"ośrodek adopcyjny kazał dać\"
A co to kuwa jest ośrodek adopcyjny że może cokolwiek kazać organowi? Jakby minister zadzwonił nawet i mi coś \"kazał\" to bym go na drzewo spuścił.
daj wezwanie do usunięcia braków - czyli numeru PESEL. Jak nie doniesie to wniosek bez rozpatrzenia.
Kwestia przyznania to kwestia etyki - ale nie jesteśmy od oceniania czyjegoś postępowania. Mamy postępować zgodnie z przepisami - a te nie zabraniają dać becika kobiecie, która porzuciła dziecko.
Ja bym dała... a oceny tej Pani pozostawiłabym dla siebie w myśli. Bo nie chcę oceniać takich ludzi jeśli nie wiem, co nimi kierowało.
lepiej, że oddała niż miałaby w beczce zakopać lub usunąć. Tak dziecko ma szanse na normalne życie.
Wg mnie becik się należy. Jak sama nazwa wskazuje jest to świadczenie z tytułu urodzenia się dziecka a nie jego wychowywania
ale to niej z tytułu ZA urodzenie..
nie dałabym
poza tym zapomoga jest św rodz.. a św rodzinne przysługują w związku z kosztami ponoszonymi z tytułu utrzymaniai wychowywania dziecka
Oprócz Czy można przyznac becik kobiecie, która zostawiła dziecko w szpitalu? Jakie dokumenty wówczas są wymagane, jeśli przysługuje. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również: