czy można uchylić decyzję odmowną? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lut 2017, 14:43

Wydałam decyzję odmowną w dniu 2015-11-23 ponieważ z pisma ROPS z dnia 2015-11-12 wynikało iż koordynacja zachodziła do października 2015. Co ciekawe marszałek w dniu 2015-11-09 wydał również decyzję odmowną. Sprawę wysłałam do sko, które stwierdziło iż należy uchylić swoją decyzję. Jak to faktycznie jest? Czy można uchylić decyzję odmowną? Bardzo proszę o pomoc:)
dorotelka

Napisano: 20 lut 2017, 14:46

a po co odmawiałas skoro to sko wydaje w takiej sytuacji decyzję
osa

Napisano: 20 lut 2017, 14:53

no właśnie sęk w tym że napisałam do sko o stwierdzenie swojej decyzji a sko stwierdziło że nie ma podstaw do wszczęcia z urzędu postępowania o stwierdzenie nieważności decyzji i że organ właściwy może uchylić swoją decyzję
dorotelka

Napisano: 20 lut 2017, 15:16

ja nie rozumiem tej sytuacji:) marszalek ci napisal,ze jest koordynacja od pazdziernika 2015 a ty wtedy wydalas decyzje odmowna na nowym okres ? czy najpierw wtydalas decyzje odmowna a potem sie dowiedzialas,ze byla koordynacja w momencie kiedy wydawalas te decyzje?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2017, 13:52

kb pisze:ja nie rozumiem tej sytuacji:) marszalek ci napisal,ze jest koordynacja od pazdziernika 2015 a ty wtedy wydalas decyzje odmowna na nowym okres ? czy najpierw wtydalas decyzje odmowna a potem sie dowiedzialas,ze byla koordynacja w momencie kiedy wydawalas te decyzje?

do kb
mam problem z ta nieszczęsną koordynacją, otóż w 2015r., dostałam odpowiedź na pismo, ze zachodzi koordynacja, zadzwoniłam do ROPS i po rozmowie miała ustalić okres koordynacji ponownie bo strona już nie pracowała a oni ustalili, że zachodzi , na tym stanęło, akta sprawy odłożyłam na potem aż do tego tygodnia, minęło ponad póltora roku !!!!! moja wina!! nic nie przyszło w sprawie nowego, powinnam zrobić wszczęcie i uchylić decyzje w okresach itd... .ale nie zrobiłam tego, zapomniałam, co teraz ??????
jak to ruszyć? co robić|? kierownik urwie mi głowę albo naganę .....
masakra jakaś , niech nam więcej roboty dołożą bo już nie wiem jak mam na imię ;((((
nowa77777

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x