czy musze sie dokształcić? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 mar 2014, 19:58

Witam. Od kwietnia 2004r. zacząłem pracę w MOPS, jako pracownik socjalny i nadal tu pracuję. Podejmując te pracę miałem licencjat z pedagogiki i spełniałem ustawowe warunki do zatrudnienia. Od niedawna mój szef upiera się, że aby pracować w zawodzie, powinienem się dokształcić, zrobić specjalizację. Zastanawiam się, czy jest to zasadne i jak się do tego mają prawa nabyte. Czy posiadając wykształcenie wyższe pedagogiczne i ponad 10 lat pracy jako pracownik socjalny, muszę się dokształcić aby móc dalej pracować? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź w tej sprawie.
~marcin

Napisano: 13 mar 2014, 22:13

Jeżeli nie masz specjalności praca socjalna to chyba musisz się dokształcić. Poczytaj jednak na stronie MPiPS o kwalifikacjach socjalnych. Tam są informacje o tym kto zachowuje uprawnienia.
~Adam

Napisano: 13 mar 2014, 22:40

Napisz jaką specjalność ukończyłeś- jeżeli praca socjalna to masz prawo do wykonywania zawodu bez specjalizacji. Lepiej zrobić mgr niż specjalistę.Zobacz w suplemencie dyplomu czy masz ( wymagane przedmioty_)
To czy zacząłeś pracę jako prac socjalny - to nieważne. Musisz spełniać wymogi. Wytyczne na stronie MInisterstwa
PS.
Do specjalizacji Cię nikt nie dopuści jak nie spełniasz wymogów kwalifikacyjnych na pracownika socjalnego
~x

Napisano: 14 mar 2014, 10:28

Pewnie po chol..re się dokształcać. Efekty widać później na tym forum i w OPS
~ja

Napisano: 14 mar 2014, 16:30

jeżeli zacząłeś pracę od kwietnia 2004 to mam rozumieć, że przed wejściem w życie ustawy skończyłeś szkołę, więc masz prawa nabyte
~ola

Napisano: 14 mar 2014, 16:35

ola no własnie mnie to zastanawia, te prawa nabyte. i fakt czy musze jeszcze robic szkołe czy nie :/
~marcin

Napisano: 14 mar 2014, 16:49

Ja proponuję mgr o kierunku praca socjalna, lepsze to jak ta specjalizacja.
~Aleksandra

Napisano: 14 mar 2014, 16:54

wpisz w google: \"kto może być pracownikiem socjalnym\" i pierwszy link mpips. Tam masz wyjaśnienia.
To jest prawo nabyte, nie musisz się dokształcać.
~Karol

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x