czy należy się SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 wrz 2014, 10:11

Hej.
Nie jestem pewna czy należy się SZO na brata..ojciec tych chłopaków jest na rencie natomiast matka tych chłopaków ma emeryturę. Orzeczenie jest OK kiedyś inny brat pobierał ŚP ale nie chciał już ZDO więc na SZO będzie ubiegał się inny 2 brat ale czy jemu się należy najpierw są rodzice zobowiązani do alimentacji ale oni mają już rentę i emeryturę...czy to nie powinno być tak że któryś z rodziców powinien zrezygnować ze swojego świadczenia aby brać SZO ?
asia1234

Napisano: 30 wrz 2014, 12:54

może brać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2014, 23:19

Dzięki Elmer za odpowiedz:) kurcze kierowniczka mi wykrzyczała że ona nie jest pewna niech matka rezygnuje z renty i niech bierze SZO...skoro rodzice nie mają pierwszych grup to są zdolni do sprawowania opieki, szczerze dla mnie osobiście to też uważam że niech sobie chłopak bierze SZO na brata i gitara ale kierowniczka chyba ma uprzedzenie...ten chłopak zaraz pojedzie za granicę do pracy i zrobi się kontrolny wywiad...ewentualnie się zabierze SZO i tyle:)
asia1234

Napisano: 06 paź 2014, 17:35

kierowniczka też "mądra" - nie można ot tak zrezygnować z renty na poczet SZO czy ŚP
Alicja 2

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x