Czy należy wykazać ŚP
Czy należy wykazać ŚP
Witam,mam pytanko. Chciałabym złożyć wniosek w programie 500+ na dwoje dzieci. Córka jest osobą niepełnosprawną, więc pobieram na nią świadczenie pielęgnacyjne, zasiłek pielęgnacyjny, dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego oraz dwa zasiłki rodzinne. Czy te świadczenia należy wykazać we wniosku? I jeszcze jedno pytanie, czy należy wykazać dochód z tytułu otrzymywanego dodatku mieszkaniowego oraz dodatku energetycznego przyznanego do dodatku mieszkaniowego? Nigdzie nie znalazłam na te pytania odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy należy wykazać ŚP
"Witam,mam pytanko. Chciałabym złożyć wniosek w programie 500+ na dwoje dzieci. Córka jest osobą niepełnosprawną, więc pobieram na nią świadczenie pielęgnacyjne, zasiłek pielęgnacyjny, dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego oraz dwa zasiłki rodzinne. Czy te świadczenia należy wykazać we wniosku? "
jak składasz w tym samym ośrodku to nie
"I jeszcze jedno pytanie, czy należy wykazać dochód z tytułu otrzymywanego dodatku mieszkaniowego oraz dodatku energetycznego przyznanego do dodatku mieszkaniowego?"
Nie
jak składasz w tym samym ośrodku to nie
"I jeszcze jedno pytanie, czy należy wykazać dochód z tytułu otrzymywanego dodatku mieszkaniowego oraz dodatku energetycznego przyznanego do dodatku mieszkaniowego?"
Nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Czy należy wykazać ŚP - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
opiekun prawny - czy może otrzymać 500+ na dziecko
pełnolenie niepełnosprawne dziecko w składzie rodziny - jaki
Szkolenie - Lublin 23.03.2016 r.
csizs haslo
jaki nr decyzji dajecie na 500
500+ dla spokrewnionej rodziny zastępczej
EWALU, ELMEr, KB
Zajrzyjcie do CAS- sprawozdanie do zrobienia
dodatek energetyczny 500+
decyzja
do Elmera
Decyzja- na jaki okres