Czy portal wysyła maile do ośrodków - O serwisie OPS.pl

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2018, 14:58

Czy portal OPS wysyła maile do ośrodków
OPS.pl <[email protected]>
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2018, 16:13

@naitsyrk85, nie jestem właściwy do udzielania informacji w sprawie portalu OPS.PL ale z praktyki wiem że wysyłał portal wiadomości e-mail do OPSów.
Domyślam się, ze jest budowana na portalu baza OPSów z terenu całej Polski, stąd wiadomości z prośbą o potwierdzenie.
Nie ma to nic wspólnego z kontami użytkowników na tym forum a wszelkie dane OPSów czy też adresy e-mail zapewne pochodzą z ogólnodostępnych baz (BIP, strony MRPiPS).
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 lut 2018, 18:01

heiland pisze:@naitsyrk85, nie jestem właściwy do udzielania informacji w sprawie portalu OPS.PL ale z praktyki wiem że wysyłał portal wiadomości e-mail do OPSów.
Domyślam się, ze jest budowana na portalu baza OPSów z terenu całej Polski, stąd wiadomości z prośbą o potwierdzenie.
Nie ma to nic wspólnego z kontami użytkowników na tym forum a wszelkie dane OPSów czy też adresy e-mail zapewne pochodzą z ogólnodostępnych baz (BIP, strony MRPiPS).
Pytam, bo sekretarka odpowiedzialna za korespondencje ma, przez wejściem w linki pochodzące z dziwnych adresów konsultować takie sprawy, kwestia bezpieczeństwa, tym bardziej, że niedawno jeden z OPSów został atakowany programem szyfrującym.

Na głównej stronie OPS.PL mogliby przypiąć wiadomości informującą, że takie e-mail sa wysyłane i w jakim celu, to taka moja mała propozycja
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2018, 20:48

Musisz zgłosić ten pomysł do administratora Keats.

Słyszałem o tym, przykra sprawa a tym bardziej, że jest to jeden ze stałych użytkowników tego forum który często pomagał innym a z wiadomych względów nie będę mówił który :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 lut 2018, 22:09

heiland pisze:Musisz zgłosić ten pomysł do administratora Keats.

Słyszałem o tym, przykra sprawa a tym bardziej, że jest to jeden ze stałych użytkowników tego forum który często pomagał innym a z wiadomych względów nie będę mówił który :(
Już wysłałem zgłoszenie, u mnie staram sie wyczulać, aby pewne wiadomości własnie najpierw sprawdzać poprzez wejście na stronę sprawdzenie czy jest umieszczona jakaś informacja, staram się wyczulać pracowników, aby nie otwierali nieznanych linków, załączników, które przyszły z nieznanego źródła- jedyna możliwość to edukacja, pewnych spraw żaden system antywirusowy nie zabezpieczy
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x