czy powinnam babeczkę wezwać do złożenia wniosku - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 lip 2014, 7:26

witam

mam taką zakręconą babeczkę - interesantkę
dostaa orzeczenie na 3 dzieci i trzymała je w domu przez 9 mies a uprawaniły ja do ZP, DOD,
wkoncu złozyła wniosek na ZP oraz na dod kształcenie i rehabilitacje

wniosek jej przyjmowałam o 14.55 wiec na szybko a potem decyzje wydawała kolezanka nie ja.to było w kwietniu
wczoraj dopiero przegladajac przez przypadek jej teczke dostrz3głam ze ta babeczka nie wnioskowała o dodatki na internat a cała trojka dzieci przebywa w SOSW . chodza do gimnazjum i podstawowki

czy wezwac babeczke i kazac złozyc jej wniosek , moge przecuiez przyznac jej juz teraz na okres 2013/2014wrzesien i pazdziernik
czuje sie trohce winna ze nie dopilnowałam tego o co ona wnioskuje bo wcale nie musiała wiedziec co jej sie nalezy i jest stratna
agnes.a

Napisano: 11 lip 2014, 8:25

Ja na twoim miejscu tylko poinformowałabym ją, że może jeszcze otrzymywać dodatek.
Magda85

Napisano: 11 lip 2014, 8:50

czy kontrola w takim przypadku nie bedzie miała zastrzezen ze osoba teoretycznie uprawniona do świadczen ich nie otrzymuje ? nie bedzie tak ze zarzuca moj bład
agnes.a

Napisano: 11 lip 2014, 8:54

nie bo ŚR płacimy na wniosek
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x