czy praeprowadzamy ponownie całą procedurę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 lut 2014, 15:43

Witam. Jestem organem wierzyciela wobec dłużnika. Przeprowadziłam wobec dłużnika alim całą procedurę, wystawiłam: informację o przyznaniu ..., wniosek o podjęcie działań.., zawiadomienie o wszczęciu.., decyzję o zwrocie... (dłużnik nie spłacił fa), upomnienie i tyt wykonawczy. Po 2 tygodniach od wysłania tyt wykonawczego do US organ dłużnika - owd przysyła mi informację że dłużnik poinformował ich telefonicznie że się przeprowadził i że nie są już owd. Wg adresu Urząd Skarbowy się nie zmienił, tylko owd. Czy poinformować o zmianie adresu komornika i urząd skarbowy? Czy od nowa trzeba przeprowadzać całą procedurę, czy tylko sporządzić pisma które wcześniej dostało owd i wysłać do nowego organu dłużnika, zaczynając od informacji o przyznaniu... Pozdrawiam i proszę o pomoc.
~kasiam.

Napisano: 06 lut 2014, 13:15

Czy mogę prosić o wypowiedzi. Z góry dziękuję!
~kasiam.

Napisano: 06 lut 2014, 15:04

\" (...) że dłużnik poinformował ich telefonicznie że się przeprowadził i że nie są już owd.\"

A jak zidentyfikowali dłużnika, może to jakiś dowcipniś był?
Naprawdę ludzi myślcie.

kasiam. za głupotę byłego (prawdopodobnie byłego) OWD nie odpowiadasz, poinformuj komornika sądowego i wyślij wniosek o podjęcie działań do aktualnego OWD.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2014, 17:01

no i TY też trochę myśl
~ONA

Napisano: 06 lut 2014, 17:02

no i TY też trochę myśl Kasiam
~ONA

Napisano: 10 lut 2014, 14:11

co znaczy trochę myśl, coś ze mną nie tak? Chodzi mi o pisma które otrzymało stare owd, czy mam je przesłać do nowego razem z wnioskiem o podjęcie i informacją o przyznanych? A to że owd uzyskuje w taki sposób informacje to nie moja wina!!
~kasiam.

Napisano: 10 lut 2014, 14:28

coś nie tak jest na pewno z OWD.
Masz rzekomy nowy adres?
~Elmer

Napisano: 10 lut 2014, 15:24

Tak, owd przesłał nam pismo że wymieniony dłużnik: ...... nie zamieszkuje pod wskazanym adresem i poinformował ich telefonicznie o nowym miejscu zamieszkania, podał nowy adres. Owd poinformowało że w związku z tym dalsze działania w tym przeprowadzenie wywiadu alim. jest nie możliwe. Pozdrawiam.
~kasiam.

Napisano: 10 lut 2014, 15:27

to próbuj działań z nowym adresem.
~Elmer

Napisano: 10 lut 2014, 15:35

Mam tylko dylemat, czy wraz z wnioskiem o podjęcie działań i informacją wysłać decyzję o zwrocie z taką datą i nr-em z jakim wysłałam tamtemu owd i czy dodatkowo poinformować o wysłanych tyt. wykonawczych. Całą procedurę przeprowadziłam. Jest ten sam Urząd Skarbowy tylko inny owd! O nic innego mi nie chodzi.
~kasiam.

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x