Pytanie z cyklu załamka. Polecam przed podjęciem pracy ściśle związanej ze znajomością-choćby podstawową KPA- to KPA POCZYTAĆ chociaż.
Decyzja jest zakończeniem postępowania administarcyjnego.Żeby coś skończyć, trzeba zacząć czyli wszcząć. Wszczęcie mamy na wniosek strony albo z urzędu-reszta w KPA.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
Prawda w oczy kole.Wiesz, nie chciałabym iśc do lekarza, który nie zna swojego zawodu od podstaw. Co innego mieć wątpliwości a co innego nie znać podstaw swojego zawodu. Możesz sobie pisać o byciu przemądrzałym, co dalej nie zmienia faktu braku znajomości przepisów. Forum az roi sie od watpliwości dotczących interpretacji pzrepisów- i po to zostało stworzone. Ale zby miec watpliwości to najpierw trzeba cos wiedzieć. Sorry ale urzednik nie znający KPA to megawstyd.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
Mnie prawda nie koli w oczy. Zgadzam się z Tobą że nieznajomość podstawowych przepisów to megawstyd. Rzuciłam zapytanie tego typu na forum gdyż moja poprzednika nigdy nie robiła żadnych wszczęć (nie mam na myśli decyzji przyznających), czym jestem zdziwiona i uważam że to błąd. To dopiero drugi tydzień mojej pracy ale nie podoba mi się w jaki sposób moja poprzedniczka prowadziła FA. Mnie tylko nie spodobał się sposób w jaki się wypowiadasz, a to że napisałam na forum nie znaczy że nie wiem