CZY PRZYJMUJEMY CZY PRZELICZMY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 wrz 2014, 8:22

mam pana który w 2013 r., był za granić aw niemczech , dochód z zagranicy wykazany jest na zaświadczeniu z urzędu skarbowego CZY W TAKIM PRZYPADKU MA BRAĆ DOCHÓD Z URZĘDU SKARBOWEGO CZY PAN MUSI MI MI NAPISAĆ NA OŚWIADCZENIU DOCHÓD W EURO I MY WÓWCZAS SAMI PRZELICZAMY
magda 83

Napisano: 26 wrz 2014, 8:31

????
MAGDA 83

Napisano: 26 wrz 2014, 8:53

jak to? z tego co wiem to jest jakaś umowa z Niemcami że jak się u nich pracuje to w Polsce mimo że jest dochód u nich to nie trzeba się z niego rozliczac
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2014, 9:00

jeżeli w trakcie roku podatkowego pracuje się w Niemczech i Polsce trzeba rozliczyć się w dwóch krajach, jeżeli natomiast pracowała cały rok fiskalny w Niemczech nie musi się rozliczać w Polsce tylko w kraju w którym pracowała cały rok....

ps. rzeczywiście US w Polsce wie tylko o dochodach z zagranicy jak ktoś się nimi pochwali, urzędy skarbowe z innych Państw nie udostępniają danych swoich klientów, chyba że wystąpi o to ministerstwo finansów lub prokuratura , sąd w związku z przestępstwem na miliony euro, zwykły kowalski jest bezpieczny.....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2014, 9:24

CZYLI CO W SKOŃCU BIERZEMY DICHÓD Z ZAŚWIADCZENIA Z UZRĘDU SKARBOWEGO CZY STRONA WPIOSUJE NA OŚWIADCZENIU O DOCHODACH NIEOPODATKOWANYCH ???
MAGDA 83

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x