z jakiego jestes województwa? napisałam wiadomość pryw.pat87 pisze:Miałam podobny przypadek. Wnuczek składał wniosek o szo na babcię. Mieszkał z babcią i swoją matką (córką babci, emerytką). Wywiad też był ok. Z dzieci babci żyła matka wnioskodawcy i jej brat, nie posiadają orzeczeń o niepełnosprawności. Dałam odmowę zgodnie z KRiO. Wnuczek jest krewnym w dalszej linii, niż córka i syn osoby wymagającej opieki. Wnuczek odwołał się, ale SKO utrzymało w mocy moją decyzję. Dopisali też w uzasadnieniu, że nie zawsze nawet sprawowanie opieki z pełnym poświęceniem jest równoznaczne z prawem do zasiłku i nie powinien on być gratyfikacją za opiekę nad osobą bliską.
woj. kujawsko - pomorskiekarolina09 pisze:z jakiego jestes województwa? napisałam wiadomość pryw.pat87 pisze:Miałam podobny przypadek. Wnuczek składał wniosek o szo na babcię. Mieszkał z babcią i swoją matką (córką babci, emerytką). Wywiad też był ok. Z dzieci babci żyła matka wnioskodawcy i jej brat, nie posiadają orzeczeń o niepełnosprawności. Dałam odmowę zgodnie z KRiO. Wnuczek jest krewnym w dalszej linii, niż córka i syn osoby wymagającej opieki. Wnuczek odwołał się, ale SKO utrzymało w mocy moją decyzję. Dopisali też w uzasadnieniu, że nie zawsze nawet sprawowanie opieki z pełnym poświęceniem jest równoznaczne z prawem do zasiłku i nie powinien on być gratyfikacją za opiekę nad osobą bliską.