czy przyznalibyście szo ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 21 sie 2014, 11:22

córka składa wniosek o szo na matke orzeczenie wporzo dochód ok
córka miała umowę zlecenie i napisała że zrezygnowała z dalszej pracy bo musiała mamą się opiekować ja zgodnie z zaleceniami napisałam pismo do zakładu pracy czy znany jest im powód dlaczego pani nie kontynuowała zatrudnienia odp że nie wiedzą czy opierając się tylko na oświadczeniu strony mogę uznać że zrezygnowała z pracy ?
asiak

Napisano: 21 sie 2014, 11:26

Mogę tak z ciekawości spytać zgodnie z jakimi zaleceniami napisałaś pismo do pracodawcy?
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 21 sie 2014, 11:36

kierownika :)
asiak

Napisano: 21 sie 2014, 11:36

może niech kierownik zapozna się najpierw z ustawą :lol:
Karlitos

Napisano: 21 sie 2014, 11:39

nie mam siły się spierać każe tak robię ... w końcu on podpisuje decyzje ...
a przyznałabyś ????
asiak

Napisano: 21 sie 2014, 11:41

jeśli zrezygnowała bo z tego co wcześniej pisałaś to wynika i spełnia pozostałe kryteria to TAK - a tak poza tym to współczuję nadgorliwego kierownika
Karlitos

Napisano: 21 sie 2014, 11:43

dzieki za odp
a z kierownikiem nie dyskutuje już nie ma sensu na wiele rzeczy mam inny pogląd ale cóż ja tylko wykonuje polecenia ;)
asiak

Napisano: 21 sie 2014, 12:15

a czy ktoś inny potwierdzi jeszcze albo nie nasze wypowiedzi ?
asiak

Napisano: 21 sie 2014, 12:23

oczywiście, że przyznaj, ja nigdy nie wnikałam w treść świadectwa pracy, nasza ustawa nie wskazuje jak długo osoba ma pracować przed rezygnacją ( w przypadku dod. zt urlopu wychowawczego jest ); w kodeksie pracy jest ograniczony katalog art. do rozwiązania umowy o pracę .. dzisiaj wklejałam na ten temat artykuł z gazety prawnej https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/8 ... unczy.html
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 12:25

Potwierdzam, że masz dziwnego( chciałam napisać coś innego) kierownika, a poza tym wg mnie należy sie SZO.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x