Czy przyznalibyście Zasiłek pielęgnacyjny.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Czy przyznalibyście Zasiłek pielęgnacyjny.
Piszę bo chce się upewnić a sprawa ma drugie dno. Osoba posiada 2 orzeczenia zusowskie (te stare). Jedno orzeczenie było czasowe i mówi, że osoba była zaliczona do 3 grupy inwalidzkiej a niepełnosprawność istniała od dzieciństwa. Z drugiego orzeczenia wydanego na stałe wynika, że osoba została zaliczona do drugiej grupy inwalidzkiej a niepełnosprawność istnieje od 1994 r. (czyli w wieku kiedy osoba miała ukończony 40 rok życia). Według mnie nie można mówić tutaj o ciągłości i ZP się nie należy. Upewnijcie mnie proszę bo jeżeli się nie mylę to opiszę drugie dno bo nie wiem co z tym robić dalej.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy przyznalibyście Zasiłek pielęgnacyjny.
dla mnie odmowa
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Czy przyznalibyście Zasiłek pielęgnacyjny.
Też tak sądzę. Obiecałem drugie dno
Problemem jest fakt, że od 2009 r. ta osoba miała wypłatę zasiłku pielęgnacyjnego w innym OPS właśnie w oparciu o wyżej przedstawione orzeczenia... Ten OPS po uchyleniu swojej decyzji przekazał mi oryginalny wniosek z 2009 r. Osoba złożyła u mnie nowy wniosek i mam wielki dylemat czy ja mogę ten wniosek rozpatrywać, bo dla mnie powinno być stwierdzenie nieważności decyzji poprzedniego ośrodka i wydana nowa decyzja odmawiająca ZP od 2009 r...

Oprócz Czy przyznalibyście Zasiłek pielęgnacyjny. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
szo- wiecznie bezrobotna córka i jej matka
zł za zł potem utrata dochodu i należą się pełne kwoty
koordynacja na jedno dziecko- wielki problem
ustanowienie opieki prawnej dla babci
znowu - szo ubiega sie uczennica ( nie student ) w ciąży
Przedawnienie nienależnie pobranych - Sygnity
specjalny zasiłek opiekuńczy a zwolnienie lekarskie
Świadczenie rodzicielskie w lutym nie ma 1.000zł.
utrata pracy i zasiłek macierzyński
rozłożenie na raty nienależnie pobrane
zaś. piel. dla przedst. ustawowego dyr. Domu Dziecka
urząd wojewódzki przekazał winoski
czy wniosek na becik można złożyć 2 razy ?
brak zwrotu nienaleznie pobranych swiadczen
Świadczenie rodzicielskie - nienależnie pobrane!!!
koordynacja - co z decyzją zmieniającą wysokość ZP