CZy PUP wystawia zaświadczenia? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 lut 2016, 14:32

Czy PUP wystawia wam zaświadczenia o tym jaki jest będzie zas dla bezrobotnych do rodzicielskiego? CZy my już wszystko musimy wiedzieć sami ile to 80% zasiłku .
Krak

Napisano: 05 lut 2016, 14:36

Wydaje się wiadomym, że jak wyślesz wniosek to muszą odpisać i "łachy nie robią" ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 lut 2016, 14:42

Napisaliśmy do pUP i nam odpisali ze nie mogą napisać ile to jest (brak podstawy prawnej).. bo nie wiedzą czy np w lipcu strona będzie dalej pobierała zas. Idąc tym tropem my też nie wiemy ile strona ma przyznane we wrześniu rodzinnego? Wiemy ile ma przyznane bo wynika to z ustawy ale nie wiemy czy je pobierze. I na logike mi się wydaje tak samo PUP wiedzą ile to 80% na podstawie ich obecnie obowiązujących przepisów. I co teraz?
Krak

Napisano: 05 lut 2016, 14:47

Krak ja bym im odp. że w związku z tym wnioskiem dane w nim zawarte o udost. są wam niezbędne do rozpatrzenia sprawy. Polać wodę i dopisać ze ponawiacie prośbę.
Nie można nie udostępnić danych na wniosek z prawidłową podstawą...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 05 lut 2016, 15:08

No dokładnie tak zrobiliśmy opisaliśmy do czego jest nam to potrzebne..zacytowaliśmy przepis ust o świadczeniach art mówiący o różnicy i odpowiedź że nie udzielą odp.
Krak

Napisano: 05 lut 2016, 23:59

Ja bym do skutku wysyłał albo do przełożonego zadzwonił.
Swego czasu wściekli byli za wnioski dłużników i nawet pismo do Wójta wysyłali żebyśmy sami dłużnikom szukali w zakresie samorządu prac :)
A ja znów wysyłałem im wnioski :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 06 lut 2016, 20:17

Mam dokładnie identyczną sytuację. U mnie sama wnioskodawczyni pofatygowała się też do PUP i odesłali ją z kwitkiem, argumentując to co powyżej, że nie wiedzę czy do tego czasu osoba będzie pobierać zasiłek, mało tego, nie dość, że kobitka pobiera 80 % to jeszcze ostatni miesiąc jest niepełny. System mi odrzuca, mam podać konkretną kwotę za parę dni. Jestem w kropce, mija mi czas na wydanie decyzji. Pup się uchyla od głupiego zaświadczenia.I co ja teraz mam zrobić???n
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem