czy się należy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 maja 2014, 11:37

Witam!
1. Czy należy się ZDO rolnikowi, który przekazał gospodarstwo rolne synowi a syn opłaca składki na jego ubezpieczenie ? Myślę, że tak
2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko? Myślę, że tak
3. Czy będziecie weryfikować oświadczenia o zaprzestaniu od rolników? Myślę, że nie .
Kasia84

Napisano: 08 maja 2014, 11:40

jak dla mnie wszystko sie zgada :lol:
justynaaa
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:47
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2014, 19:20

[
2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko? Myślę, że tak
A kto będzie pracował w gospodarstwie rolnym ? Niepełnosprawny brat ? ;)
aluna

Napisano: 08 maja 2014, 20:36

Teściowa i sołtys .
Gość

Napisano: 09 maja 2014, 8:36

Kasia84 pisze:2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko?
odpowiedź brzmi nie warunki do przyznania śp. w brzmieniu z 31.12.2012r. to m.in.: że śp nie przysługuje osoba w rodzinie (żona) ma ustalone prawo do dodatku do zasiłku rodzinnego, o którym mowa w art. 10, albo do świadczenia pielęgnacyjnego na tę lub inną osobę w rodzinie (na dziecko) lub poza rodziną
Martha89

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x