czy Sygnity ma juz nowe TW? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 19 lis 2014, 11:28

Muszę poprawić TW. Czy w Sygnity jest już nowy tytuł wykonawczy ;)
Gość

Napisano: 19 lis 2014, 11:37

jest
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 20 lis 2014, 11:55

Ludzie też macie w Sygnity nowy tytuł TYT-1 tylko jednopozycyjny???
Przecież nie mogę w jednej pozycji dać całej należności skoro odsetki dla każdej są naliczane od innego dnia miesiąca!!!
Czy pozostaje mi rypać tytuły ręcznie???
Ta Sygnita jest tak beznadziejna - nic nie potrafią prawidłowo wykonać.
Wstawili tytuł który zaciąga całą kwotę, a przecież tak nie może być.
Napiszcie jak wy macie i jak wystawiacie w Sygnity?? Czy tylko jak tak mam??
re123

Napisano: 20 lis 2014, 13:35

nowe tyt. wykonawcze są określone przez rozporządzenia ministra finansów z dnia 16 maja 2014 w sprawie zworów tyt. wykonawczych stosowanych w egzekucji administracyjnej i tak wpsuje się łączną kwotę należności i odsetki naliczna na dzień wystawienia tytułu od całości należności....
a od kiedy w Signity są te nowe tytułu i w jakiej wersji bo ja nie mam?
Ewelinaa

Napisano: 20 lis 2014, 13:43

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 20 lis 2014, 13:58

dzieki mała mii
Ewelinaa

Napisano: 20 lis 2014, 15:11

Co z tego, że były zmiany, jednak nic te zmiany nie wprowadziły istotnego. Istotne jest to, że od naszych należności odsetki są naliczane nie od całości należności.
Ewelinaa jesteś w błędzie, że wpisuje się łączną kwotę należności i odsetki naliczane na dzień wystawienia tytułu.
Idę na pieszo - Sygnita po raz kolejny dała tyłka.
re123

Napisano: 20 lis 2014, 15:46

Wpisywanie łącznej kwoty w TW jest sprzeczne z zapisem w ustawie FA art. 27 ust. 3 " Należności podlegają ściągnięciu w trybie przepisów ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji..."

Nie jest to więc jedna łączna należność w wysokości sumy świadczeń wypłaconych w okresie świadczeniowym.
BDMB

Napisano: 20 lis 2014, 15:49

Owszem były zmiany, ale należność i odsetki w nowym tytule jest skumulowana - czyli nowy TW odpowiada staremu jednopozycyjnemu (należność i odsetki łącznie na jednopozycyjnym).
Podobno końcem tego miesiąca ma być poprawka i problem z tym ma być w niej uregulowany. Zobaczymy
KyNyO

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x