czy to jest opieka naprzemienne

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

czy to jest opieka naprzemienne

Post autor: kasia7 »

pani złożyła na 500+, zgodnie z wyrokiem dziecko zamieszkuje przy niej ale dalej wypisane są kontakty ojca z dzieckiem i tu jest masakra np. w latach parzystych: od 28 grudnia od godziny 10.00 do 1 stycznia do godziny 18.00 itp....sporo jest tego z wyszczególnieniem na lata parzyste i nieparzyste (?)czy mam to traktować jako opieke naprzemienną????? nie wiem czy tatuś złoży w swoim miejscu zamieszkania.....
do ZR też ma złożyć tylko tam już nie ma mowy o opiece naprzemiennej...
Bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi
Nuno
Praktykant
Zajmuję się: śW
Kontakt:

Re: czy to jest opieka naprzemienne

Post autor: Nuno »

Z tego co się orientuje i z tego co mówili na ostatnim szkoleniu to opieka naprzemienna musi być jasno sformułowana w wyroku sądowym jeżeli nie ma takiego zapisu to przyznaje się normalnie
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Jak dla mnie to nie jest opieka naprzemienna a jedynie uregulowanie kontaktów rodzic-dziecko.
referentka_17
Praktykant
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
Kontakt:

Post autor: referentka_17 »

też myślę, że to nie jest opieka naprzemienna... naprzemienna by była wtedy jakby było pół miesiąca ten rodzic drugie pół ten to już bardziej podchodzi pod naprzemienną.... ;)
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Post autor: kasia7 »

dzieki i tego będę się trzymać....zagmatwałam się:(
ODPOWIEDZ