art.2.7 pkt.d wypłacone ,gdzy osoba uprawniona w okresie ich pobierania otrzymała niezgodnie z kolejnośąci w art.28 zaległe lub bieżące alimenty, co robicie jeżeli wierzycielka składa wniosek w ostatni dzień np. październia, a termin płacenia alimetów ustalony w wyroku ma np. 20 dnia miesiaca, komornik oczywiscie za październik wypłaci ( jeżeli cos wyciągnie od dłuznika) i ja za październik przyznam zasądzona kwotę 500 zł, czy ta kwota za październik jest NP , kiedy dochodzić zwrotu? i ile jeżeli komornik wypłaci 200 zł? komornicy się tłumacza, że gdy otrzymają od nas decyzję o przyznaniu FA, jest juz po terminie wypłaty alimentów i wtedy zaliczaja to u siebie na pomniejszenie zaległych alimentów dla wierzycielki , jak to wygląda u was, napiszcie prosze jak robicie?
ja w tym roku po zrobieniu decyzji pisałam takie pisma , że decyzją nr ... zostały przyznane świadczenia na okres świadczeniowy 2017/18. A decyzja zostanie przekazana po jej uprawomocnieniu. zrobiłam to bo w roku ubiegłym musiałam robić ok 5 nienależnie pobranych świadczeń i dlatego w tym roku mam nadzieję, ze uniknę tego