czy u was tez komornicy wypłacają różnicę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 cze 2015, 11:06

komorniki się uparł i wypłaca co miesiąc róznicę miedzy kwotą zasądzoną (850zł) a przyznaną (500zł). Miesiąc w miesiąc leci z kwotą 350,00 zł. Dowiedzieliśmy się o tym teraz i jesteśmy w sporze z komornikiem, on twierdzi, ze wie o art. 28 ustawy ale obowiązuje go wniosek egezekucyjny co do kwoty 850 zł. Mieliscie takie sytuacje? Co zrobic z decyzją kobiety?
pamparam

Napisano: 09 cze 2015, 12:35

nikt nic?
pamparam

Napisano: 10 cze 2015, 11:54

cytuję odpowiedź komornika po tym jak uprzejmie przypomnieliśmy mu o naruszeniu art. 28 ust. 1.
"Obecnie obowiązujące przepisy prawa nie regulują sytuacji, w której należne wierzycielowi świadczenia alimentacyjne są wyższe od przyznanych mu świadczeń z funduszu alimentacyjnego. W sytuacji takiej organ egzekucyjny związany jest wnioskiem egzekucyjnym wierzyciela i tytułem wykonawczym na podstawie, którego prowadzone jest postępowanie egzekucyjne, a także przepisami kodeksu postępowania cywilnego (art. 1025kpc) jak i ustawy i pomocy osobom upr. do alim."
Lillas
Praktykant
Od: 15 kwie 2015, 8:55
Zajmuję się:

Napisano: 10 cze 2015, 11:55

Swoją drogą gdzieś mi świta w głowie wyrok rozstrzygający tą kwestię ale za chiny nie mogę go znaleźć...
Lillas
Praktykant
Od: 15 kwie 2015, 8:55
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x