czy w szo mąz w składzie rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 mar 2016, 14:53

matka na syna wnioskuje o SZO, maż jest w zakładzie karnym od roku ale ona nie doniosła mi żadnego dokumentu na to. W wywiadzie pracowniksocjalny potwierdził, że mązjest w ZK. CZy dołązzam tego meża do składu rodziny z racji, że nie mam zaświadczenia z ZK?
julk@@@

Napisano: 21 mar 2016, 15:10

w ustawie nie ma chyba , że mają to być członkowie rodziny, którzy razem zamieszkują, a z definicji rodziny wynika, mąż to mąż... wiem, że jak jest zaginiony i jest potwierdzenie z policji to można nie liczyć, ale chyba nie ma żadnej wzmianki , że w pzrypadku pobytu w zakładzie karnym też ? jak się mylę to mnie poprawcie.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 21 mar 2016, 15:36

przeczytaj Art.5 ust.7 i Art 3 pkt 7 to jest odpowiedź
kasia 60

Napisano: 21 mar 2016, 15:43

Nie rozumiem tego art. 5 ust. 7 - jesli mąż jest w ZK to nie doliczamy go do skałdu rodziny ale jego dochód tak?????
julk@@@

Napisano: 21 mar 2016, 15:46

julka@@@, dokładnie tak jak piszesz
osoby do składu rodziny nie bierzemy, jej dochód tak
mmi

Napisano: 21 mar 2016, 16:03

mmi pisze:julka@@@, dokładnie tak jak piszesz
osoby do składu rodziny nie bierzemy, jej dochód tak
O rany....ale jak ja nie mam zaświadczenia z ZK to wpisuję go do składu rodziny? Chodzi o to czy wystarczy ino. z wywiadu czy musi byc papier że faktycznie jest osadzony?
julk@@@

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem