czy wpisujecie art. 108 kpa - rygor natychmiastowej wykonalności w dec. przyznającej świadczenia pieniężne?

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

czy wpisujecie art. 108 kpa - rygor natychmiastowej wykonalności w dec. przyznającej świadczenia pieniężne?

Post autor: ~Kasia »

kontrola zarzuca, że w decyzjach brak jest art. 108 lub 130 §4, że dec. podlega wykonaniu przed upływem wniesienia terminu do odwołania, gdy jest zgodna z żądaniem wszystkich stron
Kasia
~Ania

Re: czy wpisujecie art. 108 kpa - rygor natychmiastowej wykonalności w dec. przyznającej świadczenia pieniężne?

Post autor: ~Ania »

Chciałam, aby wpisywano na decyzji, ale u mnie osoba wypisująca decyzje notabene ksiegowa jest mądrzejsza od wszystkich.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: czy wpisujecie art. 108 kpa - rygor natychmiastowej wykonalności w dec. przyznającej świadczenia pieniężne?

jeżeli wypłacamy w terminie wcześniejszym to zawsze w decyzjach wpisujemy art. 130 § 4 lub jeżeli rygor natychmiastowej wykonalności to art. 108§1
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

sprawa jest dyskusyjna, bo na szkoleniu dowiedziałam się, żeby nie wpisywać art. 108
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

a niby dlaczego nie wpisywać?
Kasia
~Aga

Post autor: ~Aga »

niektórzy twierdzą, że rygor natychmiastowej wykonalności można nadać decyzji tylko w sytuacji zagrożenia życia itp.
~ewa

Post autor: ~ewa »

JA WPISUJĘ I PO NIEDAWNEJ KONTROLI STWIERDZONO ŻE POWINNO SIĘ WPISYWAĆ.POZDRAWIAM
~OLA

Post autor: ~OLA »

Wpisujemy w podstawie prawnej decyzji art. 108 oraz w uzasadnieniu taką treść: \"Decyzji niniejszej nadano rygor natychmiastowej wykonalności, ze względu na słuszny interes strony\". Po szkoleniu w lutym z KPA.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

już sama nie wiem co robić, wpisuję 108 czasami 130, na szkoleniu w lutym też powiedziano nam zeby 108 pisać ale musi on być i w podstawie i w postanowieniu i w uzasadnieniu, treść tak jak i u Oli \"decyzji ....\"
Kasia
ODPOWIEDZ