Czy wstrzymać wypłatę - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 19 lip 2017, 9:10

Witam! Ponownie proszę o pomoc w temacie:

I
Rodzina ma przyznane świadczenia wychowawcze na dwoje dzieci (w tym też na pierwsze). od kwietnia 2016 r. Pani jest ubezpieczona w Krus.

W styczniu 2017 donieśli umowę o podjęciu pracy i oddelegowaniu do Niemiec więc wysłałem zapytanie do Rops (kasa była nadal wypłacana).

W lipcu donoszą kolejną umowę i netto za za należny miesiąc ( wynikający z pierwszej umowy)
<z tego co widzę netto to spowoduje przekroczenie dochodu i w związku z tym od marca świadczenia w Gops by się już nie należały>

Dodatkowo wnoszą o uchylenie od lipca 2017

Sprawa nadal prawdopodobnie oczekuje na rozpatrzenie w Rops

Pytanie:
czy mogę uchylić całą deczyję ? (skoro strona sama o to prosi)
czy nie mogę bo przesłałem zapytanie do Rops w styczniu
czy raczej wstrzymać wypłaty postanowieniem?

Może ktoś z Was w takiej sytuacji zrobiłby decyzję uchylającą i jednoczenie doradził by strona złożyła teraz tylko na drugie (z zaznaczeniem że praca za granicą) i wysłał by wtedy ten nowy wniosek (na drugie dziecko) do Rops

W takim wariancie rodzina by miała zachowaną ciągłość wypłat na drugie dziecko

a za okres od stycznia do czerwca 2017 Rops jak rozpatrzy to wtedy po otrzymaniu od nich piśma zrobi się decyzję uchylającą

help
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2017, 10:11

Minion pisze:
zielony-początkujący pisze:
Minion pisze:odnośnie drugiej sytaucji, jeżeli strona prosi o wstrzymanie to można wstrzymać
Dziękuję za info. A wstrzymujesz postanowieniem? Jak dasz rade to przeslij mi twoj wzor na PW
Pozdr
Czy mogła bym poprosić też o wysłanie mi takiego wzoru postanowienia o wstrzymanie wypłaty?
minia_3107
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 11:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2017, 10:39

Jeżeli to nie jest problem to ja także poproszę wzór postanowienia ;)
Monika03
Stażysta
Od: 09 mar 2016, 11:40
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x