czy wszyscy są na urlopach? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 sie 2014, 11:54

Może ktoś podpowie
czy zmiana składki?
Mam pytanie pani przy starym świadczeniu pielęgnacyjnym miała odprowadzane składki na ubezpieczenie społeczne po uchyleniu ubezpieczyła się na wniosek w KRUS. Teraz ta Pani mówi że za ten okres co na wniosek była ubezpieczona w krus mamy jej wyrównać do zus a zus odda do krus a krus odda jej. Jak mam teraz to wyrównac i na jaki art się powołać pomóżcie proszę.
cinka

Napisano: 04 sie 2014, 12:28

rozumiem,ze przyznalas tej pani wyrownanie zdo, a ona od 1.07.2013 nie pracowala w gospodarstwie rolnym mimo zgloszenia do KRUS,ze w nim pracuje i chce ubezpieczyc sie na wniosek ?:) jesli przyznalas zdo od 1.07.2013 i ta pani w tym czasie nie miala innego ubezpieczenia z mocy ustawy (na wniosek nie jest takim ubezpieczeniem) to jesli nie ma w zus wymaganego okresu - zglaszasz ja od dnia przyznania zdo i oplacasz skladki od tego dnia rowniez
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2014, 12:35

A na jaki art mam się powołać że wyrównać te społeczne mimo że na wniosek była społecznie ubezpieczona w krusie bo wyrównałam jej od lipca 2013 zdo a społecznie na wniosek ubezpieczyłam od lipca 2014 i nie wiem jak to odkręcić bo nie wyrównywałam na wstecz bo pani była w tym czasie ubezpieczona w tym zasmolonym KRUS.
cinka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x