czy wszystkie dokumenty jeszcze raz? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 maja 2015, 8:58

matka pobierał fundusz na pełnoletniego syna. Matka zmarła świadczenia zostały uchylone, a do syna wysłane pismo z informacją, że teraz ma sam na siebie złożyć. Przyszedł wypełnił wniosek, a moje pytanie czy zaświadczenia o dochodach ojca z pracy jeszcze raz? skoro są w teczce to chyba nie ?
JULAAAA

Napisano: 14 maja 2015, 8:59

poco jeszcze raz, wniosek tylko i aktualne oświadczenia
aniagops

Napisano: 14 maja 2015, 9:14

czyli sam wniosek skoro sytuacja nie uległa zmianie dochodowej? bo dochody matki, która zmarła wliczam?
JULAAAA

Napisano: 14 maja 2015, 9:17

nie wliczasz dochodów matki bo zmarła. Nie ma juz tych dochodów
aniagops

Napisano: 14 maja 2015, 9:58

ale po co uchylać? skoro osoba uprawniona pełnoletnia to tylko zmienić świadczeniobiorcę
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 10:05

a ciekawa jestem na jakiej podstawie mtka pobierała na pelnoletniego syna? bo nie mów że decyzja była na matka wystawiona :o
Madalena

Napisano: 14 maja 2015, 10:17

przeciez może matka pobierac na pełnoletniego syna tylko upoważnienie syna ze upoważnie matke do pobierania swiadczeń.
Marysiaa

Napisano: 14 maja 2015, 10:40

tak miałam pełnomocnictwo syna, a co z tymi dochodami matki za 2013 r.? wliczać? zmarła w tym roku
JULAAAA

Napisano: 14 maja 2015, 20:17

Nadziwić się nie mogę. Dlaczego uchyliłaś decyzję? Nawet jeśli matka pobierała (z upoważnienia) to świadczenia przyznałaś (mam nadzieję) chłopakowi, pełnoletniemu w dodatku, które nadal mu się należą. Sytuacja się zmieniła, matki nie ma już w składzie rodziny, młody sam pobiera kasę. Wszystko na ten temat.
JULAAAA pisze: a moje pytanie czy zaświadczenia o dochodach ojca z pracy jeszcze raz? skoro są w teczce to chyba nie ?
A z tym ojcem to pomyłka chyba?
nitka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 31 paź 2014, 20:34
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 11:30

co z ojcem wyszła za mąż, no w skład rodziny matki nie, tylko teraz kwestia dochodu rodziny. Bo okazuję się, że została przyznana renta ojcu, czyli jego uzysk z pracy za 2014 utracam i robię uzysk z renty? a dochody zmarłej matki za 2013???
JULAAAA

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x