kurcze myslałam że od miesiąca następującego po utracie czyli za marzec i kwiecień wyrównac do pełnej kwoty zasiłku a od maja pełna kwota. A cz możesz mi powiedzieć dlaczego od miesiąca zgłoszenia bo ja do tej pory nie iałam takich sytuacji wstecz.Szarak pisze:Zmiana od miesiąca zgłoszenia.
chodzi mi o to czy zastosowanie ma art. 24 ust. 6 utrata dochodu nastepuje od pierwszego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiła utrata dochodu nie wczesniej niz od miesiąca złożenia wniosku, wniosek złożony był już w styczniu 2019r.julk@@@ pisze:kurcze myslałam że od miesiąca następującego po utracie czyli za marzec i kwiecień wyrównac do pełnej kwoty zasiłku a od maja pełna kwota. A cz możesz mi powiedzieć dlaczego od miesiąca zgłoszenia bo ja do tej pory nie miałam takich sytuacji wstecz.Szarak pisze:Zmiana od miesiąca zgłoszenia.
Super, dziekuję za pomocUlciak pisze:Jeśli nie zgłosili Ci utraty dochodu na bieżąco, to absolutnie się nie cofamy i nie wyrównujemy wstecz. Ich strata.
Zmienić decyzję w miesiącu zgłoszenia zmiany sytuacji.
Tak samo robię.POCAHONTAS pisze:ja dodatkowo biore oswiadczenie stron(taki jakby wniosek) o ponowne przeliczenie dochodów - i wtedy przyznaję od miesiąca zgłoszenia tego wniosku.