Czyste powietrze - obsługa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 gru 2020, 14:13

Witajcie,
Czy ktoś z Was zajmujący się wydawaniem zaświadczeń w ramach w/w programu wystąpił o obsługę za prowadzenie tego programu? My wydajemy ciągle zaświadczenia, ponieśliśmy koszta związane z zakupem licencji na program do wydawania zaświadczeń oraz koszty poczty. Proszę o odpowiedź.....
sylwia500
Stażysta
Od: 15 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW

Napisano: 02 gru 2020, 14:34

Jeżeli nie ma podpisanej umowy pomiędzy Wójtem, Prezydentem, Burmistrzem z WFOŚiGW to nic nie dostaniesz za obsługę tego. Czasu jest mało bo tylko do końca roku aby dostać kasę od października. Jeżeli porozumienie będzie zawarte w styczniu to kasa za 2020 r. przepada. Ja widziałem takie porozumienie i w mojej ocenie masakra. "Współpraca" ma wyglądać na zasadzie jak z naszymi kochanymi Wojewodami. Oprócz wystawania zaświadczeń Gmina/Miasto powinna zapewnić osobę która będzie robić wszystko inne, czyli informować, kompletować całą dokumentację, przesyłać całą dokumentację do WFOŚiGW, pomagać rozliczać z datacji itp., a oni o będą tylko wypłacać kasę. Za wnioski odmowne 0 kasy. Nie wiem czy u mnie włodarz podpisze tą umowę.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 02 gru 2020, 14:51

Czyli OPS-y jeżeli wystawiają same zaświadczenia to mogą liczyć na uprzejmy uśmiech za dodatkową pracę , a koszty związane z tym programem idą z kasy OPS....dziękuję za odpowiedź.
sylwia500
Stażysta
Od: 15 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW

Napisano: 02 gru 2020, 15:15

sylwia500 pisze:
02 gru 2020, 14:51
Czyli OPS-y jeżeli wystawiają same zaświadczenia to mogą liczyć na uprzejmy uśmiech za dodatkową pracę , a koszty związane z tym programem idą z kasy OPS....dziękuję za odpowiedź.
Czytaj co napisałem. Wszystko zależy czy zostanie podpisana umowa z WFOŚiGW. Jeżeli zostanie podpisana to kasa będzie zgodnie z tym co już było pisane na forum. Brak umowy oznacza brak kasy.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP

Napisano: 03 gru 2020, 9:05

czyli w praktyce kasa dla gminy a nie dla pracownika z OPS - znamy to doskonale
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 03 gru 2020, 9:52

Alalala pisze:czyli w praktyce kasa dla gminy a nie dla pracownika z OPS - znamy to doskonale
Niekoniecznie, ale żeby gadać o kasie musi być podpisane porozumienie a z tym jest problem.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP

Napisano: 03 gru 2020, 12:56

A co, jeżeli wnioskodawca nie zgadza się z obliczeniami OPS i chce się odwołać?
Walery
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 9:02
Zajmuję się: ZR/ŚW

Napisano: 03 gru 2020, 13:41

"Inne środki ochrony prawnej

Osobie, która nie zgadza się z treścią wydanego zaświadczenia, przysługują inne niż skarga do sądu administracyjnego środki ochrony prawnej.

Osoba taka może żądać wydania nowego zaświadczenia, o innej treści. Organ administracji wydaje takie potwierdzenie bądź też nie uwzględnia żądania strony i formułuje postanowienie odmowne. Z kolei rozstrzygnięcie o odmowie może stać się przedmiotem zażalenia, a ostatecznie także skargi do sądu administracyjnego. Innym środkiem ochrony jest również podważenie czynności administracyjnych lub cywilnych podjętych już na podstawie wydanego zaświadczenia, z którego treścią się nie zgadzamy."
Szarak
Awatar użytkownika
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x