Kalka pisze: ↑28 lut 2024, 13:23
Z tym Czystym Powietrzem to już cyrki totalne.Wczoraj był Pan z żoną pracujący w Niemczech, którzy wpisali do składu rodziny wnuki 3 i 5 lat , oczywiście bez ich rodziców,wczoraj Pani odebrała zaświadczenie, we wniosku wpisała męża, dziś chce nowy wniosek wpisze w nim tylko siebie, bo Pan z firmy jej tak podpowiedział

Mam ochotę napisać coś do Ministerstwa w tej sprawie.
Jeśli chodzi o Twój przypadek. Minęło pół roku, jak zadzwonisz do Minierstwa Klimatu to ci powiedzą, że sytuacja rodzinna może się zmienić w każdej chwili. Jeśli dziewczyna panna niech ci napisze oświadczenie i składa jak chce.
U mnie tez teraz taki przypadek. W październiku gość wpisał siebie, żonę i dwójkę pełnoletnich pracujących dzieci. Wyszło ponad 3600 zł/os. W tamtym tygodniu wpłynął jego wniosek... W składzie on, żona i czwórka wnuków!!!! (1 dziecko - syna, 3 dzieci - córki), oczywiście rodziców nie wpisał

W ogóle dzieci zameldowane w sąsiedniej gminie (te 3 dzieci kojarzę że mieszkają od lat w tej sąsiedniej gminie!). Ewidentnie wyłudzenie dotacji, jak dla mnie

Dzieci sierotki (lat 16, 12, 8 i 5), zamieszkały z dziadziusiami... Co zrobić?? Mogę wezwać do uzupełnienia wniosku o rodziców dzieci lub do przedłożenia zaświadczeń, że są opiekunami prawnymi czy faktycznymi?? Co radzicie??