dalsza realizacja decyzji innego organu - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 13 wrz 2018, 18:15

Pani X złożyła wniosek o 500+ w jednostce X w miesiącu lipcu tego roku. Jednostka X wydała w tej sprawie decyzję i przyznała świadczenia do 30 września.
W miesiącu wrześniu jednostka X została poinformowana, że Pani zmieniła adres zamieszkania.
W miesiącu wrześniu jednostka X uznała się za niewłaściwą w sprawie i przesłała mi komplet dokumentów Pani X wraz z decyzją przyznającą 500+ na okres od lipca do września, do dalszej realizacji.
Znalazłem podobny temat i tam mowa o tym, że to nic złego, a nawet normalnego i mam się nie czepiać bo to podobno ma obniżyć koszty wydawania decyzji.
Moje pytanie dotyczy tego jak mogę realizować decyzję organu, który uznał się w miesiącu wrześniu za niewłaściwy?
Jak niby mam realizować postanowienia kogoś, kto uznał się jako niewłaściwy w danej sprawie?
Trochę to jakieś dziwne, że ktoś kto nie powinien się wypowiadać w danej sprawie (bo nie jest organem właściwym) w końcu mówi jak mamy dalej postępować w danej sprawie i wypłacać co przyznali (a co jeśli źle przyznali?).
Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie i proszę nie wstawiać linków - temat już był - poszukaj, albo temat już był.
FX
Stażysta
Od: 26 lis 2006, 11:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x