Niestety nie zawsze można doczekać się odpowiedzi/podpowiedzi.
A wracając do Twojego pytania. Ja ostatnio robiłem dalszy tytuł, bo miałem zbieg egzekucji i postanowienie sądu, że dalszą egzekucję będzie prowadził komornik sądowy. Naczelnik US przysłał też pismo, jakie jest rozstrzygnięcie sądu, i że stosownie do przepisów § 14 ust. 1 Rozporządzenia RM z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych w celu prowadzenia przez sądowy organ egzekucyjny wierzyciel kieruje dalszy tytuł wykonawczy. Więc sporządziłem ów dalszy tytuł z pismem do US.
Problem jednak był z programem, gdyż tytuł był z 2013 r., a więc na starym druku.
Pisaliśmy do Sygnity, odpisali, że należy zakończyć w programie ów tytuł i wystawić nowy tytuł. Oczywiście odsetki wyliczył program na dzień wystawienia nowego tytułu. Jeśli chodzi o sygnaturę tytułu (poz. 1) nadałem taką samą jak na starym druku, z tym że musiałem pokombinować, bo dwa takie same numery w programie nie przepuści, ale na papierze wydrukowałem taki sam jak był wcześniej. Data wystawienia (poz. 2) to data tego pierwszego pierwotnego tytułu. Należy także zaznaczyć numer porządkowy dalszego tytułu wykonawczego (poz. 4). I w moim przypadku w poz. 5 Cel wydania dalszego tytułu - pisałem Zbieg egzekucji administracyjnej z sądową.
Mam nadzieję, że nie namieszałem, pozdrawiam