Dostałam do ściągnięcia należności nienależnie pobrane wychowawcze i rodzinne za okres od I 2015r. oba tak samo z Urzędy Wojewódzkiego-decyzje wydane przez tatą placówkę, już prawomocne wiec happy daję przypis w księgi. kwota dość spora jak to decyzje z UW
ponieważ wiem że osoba na którą wydano decyzję ma przyzane świadczenie wychowawcze w ZUS to piszę do standardowo do ZUS o ściąganie mi należności z tegoż bieżąco wypłacanego "500+".
Pytanie moje- ZUS potracą nienależne świadczenia 500+ z bieżących 500+ z odsetkami, natomiast nienależne świadczenia rodzinne z bieżących 500+ ale już bez odsetek. Na która należność wydaną decyzją UW w pierwszej kolejności dawać uzyskaną z ZUS ( o ile będzie) kasę? na wychowawcze czy rodzinne. jedno i drugie od tego samego momentu uznane za nienależne.
Czy na najstarsze tzn kawałek na I 2015 rodzinego i kawałek wychowawczego , a potem na Kawałek II 2015 obu, kawałek III marca 2015 obu aż do spłaty kolejnych mieszków z obu decyzji (przypominam w jednym będzie z odsetkami w drugim bez)???