Jeżeli przyznajemy stypendium tylko za wrzesień - bo potem mamy przekroczenie to jak ma brzmieć sentencja - przyznajemy za 1 miesiąc a reszta co odmowa czy wystarczy tylko - że przyznajemy za 1 miesiąc?
Ja mam w decyzji taki zapis:
Okres i wysokość przyznania stypendium w roku szkolnym ........... od .......... do ............ w wysokości: .......... zł (słownie: ..............).
Jezeli mam osobe ktora doniosła w październiku zaświadczenie o dochodzie za okres 15.09-30.09.2023 i dochod przekracza, to stypendium nalezy sie za jeden miesiac wrzesien? czy nie powinno sie juz nalezec? dochody za sierpien wykazywaly zedochod nie przekracza, jednak od 15 wrzesnia podjeła staż.
dochód za wrzesień - otrzymane pieniadze też we wrzesniu tak ? bo kiedy kasa otrzymana ma znaczenie. jesli w padzierniku to automatycznie doliczasz dopiero w październiku.
jesli dochód otrzymała we wrześniu, to doliczam to do miesiąca wrzesnia, i jeśli jest przekroczenie to za wrzesień sie nalezy. odmawiasz od października. miałam szkolenie we wrzesniui z mazurkiewiczem i konsultacje telefoniczne. dokładnie taki przykład z nim przerabiałam bo nie było to dla mnie takie jasne.