decyzja na nowy okres zasiłkowy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 06 sie 2015, 9:03

Jak do konca roku? i tak za każdym razem ich informujesz? A teraz jak bedą nowa ustawa to jak napiszesz?
Wikii

Napisano: 06 sie 2015, 9:05

no tak:) tylko teraz to jeszcze musimy komornika powiadomic o terminach wyplat, zeby naliczal odpowiednio odsetki - bo to niby do niego teraz bedzie nalezalo...juz widze jak to poprawnie robi:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 9:07

Wikii pisze:Jak do konca roku? i tak za każdym razem ich informujesz? A teraz jak bedą nowa ustawa to jak napiszesz?
tak a co nowa ustawa zmienia w terminach wypłat?
nela81

Napisano: 06 sie 2015, 9:14

może źle się wyraziłam. Bedziemy do decyzji przyznającejz fa dołączac informacje o realizacji i kwotach wypłat. Wiec w decyzjach nie bedziemy zmieniac sposobu wypłaty?????
jak myslicie?
Wikii

Napisano: 06 sie 2015, 9:29

[quote="Wikii"]jesli ktoś ma na konto to zawsze termin u nas jest do 30-g a Ci co mają gotówkę to mam terminy do końca roku i tak im wpisuje oraz robię dopisek że o dalszych terminach zostaną powiadomieni odrębnym pismem.[/quo

A jak poinformujesz komornika o terminie wypłat skoro nie wiesz kiedy aktycznie wierzycielka przyjdzie i odbierze swiadczenie?
Wydaje mi sie że musi byc dokładnie data lanowanej wypłaty
Wikii

Napisano: 06 sie 2015, 9:51

Wikii pisze: skoro nie wiesz kiedy aktycznie wierzycielka przyjdzie i odbierze swiadczenie?
jak nie wiem gotówkę odbiera w konkretnym dniu a kiedy z konta podejmie pieniądze mnie nie interesuje mnie interesuje kiedy ja złożę przelew
nela81

Napisano: 06 sie 2015, 10:10

a możesz mi dokładnie napisac jak brzmi u ciebie sposób wypłaty?
Wikii

Napisano: 06 sie 2015, 10:13

Wikii pisze:a możesz mi dokładnie napisac jak brzmi u ciebie sposób wypłaty?
realizacja świadczeń przyznanych niniejszą decyzją nastąpi w kasie....... w następujących dniach: 23 lipiec 2015r., 24 sierpień 2015r., 24 wrzesień 2015r., 22 październik 2015r., 23 listopad 2015r., 17 grudzień 2015r.
nela81

Napisano: 06 sie 2015, 10:16

ok a jeszcze na przelew poprosze ;) Zgóry dziekuje.
Wikii

Napisano: 06 sie 2015, 10:51

kb pisze:no tak:) tylko teraz to jeszcze musimy komornika powiadomic o terminach wyplat, zeby naliczal odpowiednio odsetki - bo to niby do niego teraz bedzie nalezalo...juz widze jak to poprawnie robi:D
Wydaje mi się że różowo z tymi odsetkami nie będzie, coś czuje że finalnie jak przyjdzie wnikliwy dłużnik to my będziemy wmanewrowani w weryfikację sposobu naliczania przez komornika odsetek :|
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x