ja naprawde nie mam pojecia
moze i poprostu tryb myslenia nie chce sie juz przełaczacy trudno sie skupic ludzie laaja , wnioski i rejstr non stop brak czasu na inne rzeczy teraz piszac wcinam szybko kanapkę ( moj pierwszy posiłek od poczatku dnia ) bo wczesnije poorstu nie było kiedy
piszę dwie wersje może któraś poprawna albo o gorsza żadna
wersja 1
orzekam
1. ustalić , że zasiłek dla opiekuna przyznany na aaaaa ą na podstawie decyzji nraaaaaa z dnia 1aaaaa wypłacony za okres od 26-08-2015r do 31-08-2015r w kwocie aaaa zł ( słownie: aaaaaa złotych 00/100 groszy) jest świadczeniem nienależnie pobranym .
2. żądać zwrotu kwoty aaaazł tytułe świadczeń nienależnie pobranych wraz z ustawowymi odsetkami
wersja 2
orzekam
1. ustalić , że zasiłek dla opiekuna wypłacony w okresie od 26-08-2015r do 31-08-2015r w kwocie aaaa zł ( słownie: aaaaaa złotych 00/100 groszy) jest świadczeniem nienależnie pobranym i podlega zwrotowi wraz z ustawowymi odsetkami.
bo bylismy na skzoleniu i Pani xx z SKO powiedziała ze teraz w jednej decyzji bo wg nowego brzmienia art. 30 ust. 5 jest decyzja o ustaleniu i zwrocie świadczenien nienaleznie pobranych ....
a nie decyzja o zwrocie świadczen nienaleznie pobranych
Dziwna sprawa zawsze robimy 3 decyzje. uchylającą, o nienaleznych i do zwrotu. Nigdy na szkoleniu nie słyszałam o zmianie. Kontrol też wymaga 3 decyzje i jeszcze kolejno musszą sie uprawomocnic