decyzja odmowna
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR/ŚW/FA
- Kontakt:
decyzja odmowna
Witam,
Czy ktoś mógłby mi pomóc w napisaniu decyzji odmownej z uwagi na niedostarczenie dokumentów w tym oświadczenia o wyposażeniu technicznym domu, brak udokumentowanych wydatków?
czy wystarczy tylko przytoczyć art. 7 ust. 13 ustawy, czy powinnam zrobić wyliczenia, ale jak mam to zrobić skoro nie mam dokumentów.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w napisaniu decyzji odmownej z uwagi na niedostarczenie dokumentów w tym oświadczenia o wyposażeniu technicznym domu, brak udokumentowanych wydatków?
czy wystarczy tylko przytoczyć art. 7 ust. 13 ustawy, czy powinnam zrobić wyliczenia, ale jak mam to zrobić skoro nie mam dokumentów.
-
- Referent
- Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
- Kontakt:
Re: decyzja odmowna
wezwanie do uzupełnienia wniosku było z art. 7.13 u.o.d.m. czy z art. 64 § 2 kpa?m@lpa pisze: 28 kwie 2025, 14:54 Witam,
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
nie możesz wyliczeń zrobić bo nie masz dokumentówm@lpa pisze: 28 kwie 2025, 14:54 Witam,

dlatego powołujesz się tylko na ten artykuł bo tam jest zapis "Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie."
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dziękuje za informacje ale sytuacja uległa zmianie, zanim wydałam decyzję osoba złożyła mi odwołanie od zawiadomienia w trybie art. 10 i art. 79a kpa czyli czynny udział i możliwość przedłożenia dowodów.
Ponadto złożyła ponaglenie w związku z nierozpatrzonym wnioskiem. Wiem że wysyłam to wszystko do SKO do ponaglenia muszę napisać wyjaśnienia, ale zastanawiam się co z moim wnioskiem o dodatek mieszkaniowy kiedy go mam rozpatrzeć? Mam czekać na rozstrzygnięcie SKO?
Dodam również że osoba do odwołania załączyła nowe dowody.
Miał ktoś taki beznadziejny przypadek?
Ponadto złożyła ponaglenie w związku z nierozpatrzonym wnioskiem. Wiem że wysyłam to wszystko do SKO do ponaglenia muszę napisać wyjaśnienia, ale zastanawiam się co z moim wnioskiem o dodatek mieszkaniowy kiedy go mam rozpatrzeć? Mam czekać na rozstrzygnięcie SKO?
Dodam również że osoba do odwołania załączyła nowe dowody.
Miał ktoś taki beznadziejny przypadek?
-
- VIP
- Kontakt:
a kiedy wniosek został złożony? czy termin wydania decyzji został przekroczony?
Ja przed każdą odmowną decyzją wysyłam z art. 10 par 1 zawiadomienie...ale Ty wysłałaś z art 7 ust 13 wezwanie więc...hmmm po wysłaniu wezwania wnioskodawca mógł dostarczyć brakujące dokumenty i decyzja była by pozytywna...natomiast teraz przed wydaniem decyzji odmownej bo nie dostarczył dokumentów trzeba było wysłać zawiadomienie z art 10 par 1 kpa...sko strasznie na to patrzy...zwłaszcza u nas
Ja przed każdą odmowną decyzją wysyłam z art. 10 par 1 zawiadomienie...ale Ty wysłałaś z art 7 ust 13 wezwanie więc...hmmm po wysłaniu wezwania wnioskodawca mógł dostarczyć brakujące dokumenty i decyzja była by pozytywna...natomiast teraz przed wydaniem decyzji odmownej bo nie dostarczył dokumentów trzeba było wysłać zawiadomienie z art 10 par 1 kpa...sko strasznie na to patrzy...zwłaszcza u nas

-
- VIP
- Kontakt:
odwołać się może od decyzji...napisz co wysłałaś i czy terminy były dopatrzone:-) pisze: 30 kwie 2025, 14:03 a kiedy wniosek został złożony? czy termin wydania decyzji został przekroczony?
Ja przed każdą odmowną decyzją wysyłam z art. 10 par 1 zawiadomienie...ale Ty wysłałaś z art 7 ust 13 wezwanie więc...hmmm po wysłaniu wezwania wnioskodawca mógł dostarczyć brakujące dokumenty i decyzja była by pozytywna...natomiast teraz przed wydaniem decyzji odmownej bo nie dostarczył dokumentów trzeba było wysłać zawiadomienie z art 10 par 1 kpa...sko strasznie na to patrzy...zwłaszcza u nas![]()

-
- Praktykant
- Kontakt:
Terminy zostały przedłożone za pierwszym razem żeby umożliwić dostarczenie dokumentów, za drugim razem żeby umożliwić przedłożenie nowych dowodów, zawiadomienie o odmowie wysłane na podstawie art. 10 i art. 79a kpa. Od tego zawiadomienia mi się odwołali. Wnioskodawca zawsze był informowany co sie dzieje z wnioskiem pilnowałam tego bardzo bo mam "do czynienia z trudnym" petentem.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
witam, mam decyzję odmowną ze względu na to ze wyszedł dodatek niższy niz 0,5% przec.wyn. Posiadacie może wzór zawiadomienia o zakończeniu postępowania dowodowego i zapoznanie z aktami?
-
- VIP
- Kontakt:
hmmm...to on nie miał od czego się odwoływać...albo może trzeba było z art 132 kpa załatwić sprawę jeśli dołączył wszystkie brakujące dokumenty...i wtedy wydać decyzję, od której mógłby sie odwołaćm@lpa pisze: 06 maja 2025, 9:04 Terminy zostały przedłożone za pierwszym razem żeby umożliwić dostarczenie dokumentów, za drugim razem żeby umożliwić przedłożenie nowych dowodów, zawiadomienie o odmowie wysłane na podstawie art. 10 i art. 79a kpa. Od tego zawiadomienia mi się odwołali. Wnioskodawca zawsze był informowany co sie dzieje z wnioskiem pilnowałam tego bardzo bo mam "do czynienia z trudnym" petentem.

-
- VIP
- Kontakt:
ja wysyłam zawiadomienie z art 10 par 1 kpa przed decyzjami odmownymiMikolaze pisze: 06 maja 2025, 9:29 witam, mam decyzję odmowną ze względu na to ze wyszedł dodatek niższy niz 0,5% przec.wyn. Posiadacie może wzór zawiadomienia o zakończeniu postępowania dowodowego i zapoznanie z aktami?
Oprócz decyzja odmowna - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wypowiedzenie najmu
Członek gospodarstwa domowego w Areszcie Śledczym
Wyliczenie dodatku mieszkaniowego dla osoby niepełnosprawnej
wydatki nie za cały miesiąc
Stypendium specjalne dla niepełnosprawnych
dodatek mieszkaniowy sprawdźcie czy dobrze liczę
Sprzedaż nieruchomości a dodatek mieszkaniowy
prośba o wyliczenie
prośba o przeliczenie
WYprowadzka- zarządca.
mieszkanie prywatne-PILNE
czy odestki tez liczymy jako wydatek za czynsz?
Zmiana tytułu prawnego
wydatki na mieszkanie
Zwryfikujcie proszę czy jest ok treść zawiadomienia na minus
brak decyzji o waloryzacji rent i emerytur- marzec