Co dołączyć do wniosku o przyłączenie się do egzekucji za poprzedni okres jeżeli na obecny jest decyzja odmowna? Czy wystarczy samo pismo + harmonogram wypłat? Czy trzeba coś jeszcze?
Jakim cudem harmonogram wypłat, skoro świadczenia nie są przyznane?
Sam wniosek wysyłasz.
1. Decyzji ostatecznej nie posiadasz.
2. Co za tym idzie, informacji też nie i harmonogramu również.......
Zobacz nowe brzmienie art. 27 ust. 8
Do wniosku o wszczęcie, bla bla bla, dołącza 1 ostateczną decyzję bla bla, 2 informacje o rozpoczęciu realizacji tej decyzji i terminie wypłat świadczeń bla bla bla.
Czyli harmonogram dajesz tylko do decyzji 15/16 i to oczywiście przyznającej a nie odmownej.
Do starych spraw dajesz sam wniosek, bo nawet nie masz co dać.
kawa i ciasto a gdzie w 27.8 mowa jest o nowym okresie
Autor tego zmieniającego naszą ustawę super gniota bladego pojęcia nie miał o czym pisał.
Jak się czyta ten zapis to do wniosku o wszczęcie /przyłączenie załączasz i decyzje dotyczące starych okresów i informację o rozpoczęciu realizacji i informację o terminie wypłat świadczeń określonych w tych decyzjach.
Wnioski które wysyłamy do komorników wysyłamy na podstawie tego 27.8, nie mam tam innych zasad dla aktualnego okresu i innych dla wszystkich pozostałych.
Super zmiana
Ja wysyłam wniosek egzekucyjny a w jego treści podaję m.in. informację dot. terminu wypłat.
Gość pisze:A powiedz, czy do starych spraw podajemy łącznie całe zadłużenie czy rozbijamy na okresy?
Jak sobie chcesz, tylko nie zapomnij podać terminu wypłat.