POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.
Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik budżetówki
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego
a gdzie zarządca był wcześniej? Nie poinformował o zaległościach w czasie trwania dodatku poprzedniego?Lea2021 pisze: 19 maja 2023, 11:40 POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.
Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego
Z takiego powodu nie daje się odmowy. Liczysz wydatki z miesiaca poprzedniego. Chyba, że wydatków nie poniosła to odmowa z tytułu nieponiesienia wydatków, chociaż nawet wtedy, przy zerowych wydatkach naliczasz wydatki ryczałtowe... i dodatek mozna przyznać.Lea2021 pisze: 19 maja 2023, 11:40 POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.
W Twoim przypadku należy wezwać zarządcę od kiedy są zaległości, dlaczego tego faktu nie zgłosił. Musi zwrócić dodatki za miesiace, w których były zaległości. No i zastanowić się nad kara w kwocie 500 zł
Oprócz decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
art.7 ust.10
powierzchnia
jak liczyć jak jest spółdzielcze prawo do lokalu
wynajem domu proszę o pomoc
wynajem od spółdzielni - proszę o pomoc
Wyliczenie dodatku mieszkaniowego
decyzja bez rozpoznania
Dodatek mieszkaniowy dla os. niepełnosprawnej
Właściciel mieszkania-JAKIE WYDATKI?
faktura za wodę
DOPŁATY DO CZYNSZU - MIESZKANIE NA START
Co wlicza się do dochodu rodziny w dodatkach mieszkaniowych?
uchylona decyzja
czy mam liczyć co
prosba o wyliczenie
Akt poświadczenia dziedziczenia