decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Lea2021
Praktykant
Zajmuję się: pracownik budżetówki
Kontakt:

decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego

Post autor: Lea2021 »

POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.

Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego

Post autor: :-) »

Lea2021 pisze: 19 maja 2023, 11:40 POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.

Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
a gdzie zarządca był wcześniej? Nie poinformował o zaległościach w czasie trwania dodatku poprzedniego?
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Re: decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego

Post autor: Maxima »

Lea2021 pisze: 19 maja 2023, 11:40 POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.

Z takiego powodu nie daje się odmowy. Liczysz wydatki z miesiaca poprzedniego. Chyba, że wydatków nie poniosła to odmowa z tytułu nieponiesienia wydatków, chociaż nawet wtedy, przy zerowych wydatkach naliczasz wydatki ryczałtowe... i dodatek mozna przyznać.
W Twoim przypadku należy wezwać zarządcę od kiedy są zaległości, dlaczego tego faktu nie zgłosił. Musi zwrócić dodatki za miesiace, w których były zaległości. No i zastanowić się nad kara w kwocie 500 zł
ODPOWIEDZ