Decyzja przyznająca FA a uzasadnienie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sie 2017, 9:55

Witam,

Proszę o podzielenie się: czy w decyzjach przyznających FA w uzasadnieniu podajecie wyliczenie dochodu rodziny, liczba osób, roczny dochód, wskazujecie zaświadczenie od komornika, ewent. sygn. sądu. czy tez w uzasadnieniu piszecie ogólnie że: dana osoba spełnia warunki do przyznania świadczenia z funduszu alimentacyjnego zgodnie z ustawą.....i tyle.
aGa111
Awatar użytkownika
Referent
Od: 24 mar 2017, 10:22
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 23 sie 2017, 10:05

piszę tylko,że rodzina spełnia kryterium dochodowe, podaje sygn. akt, wskazuje datę zaświad. od komornika i tyle. Ale co raz częściej słyszy się od odstąpieniu od uzasadnienia przy decyzjach przyznających.
młoda

Napisano: 24 sie 2017, 11:36

Przejełam FA po koleżance w uzasadnieniu mam ogółem napisane że zostały spełnione warunki itd. i tyle. Zastanawiałam się....Bo tak jeżeli już pisać szersze uzasadnienie to oprócz wyliczenia dochodu trzeba przywoływać zaśw. od Komornika bo jak wiadomo kryterium dochodowe to nie jedyny warunek w FA. Dlatego zostawiam to na razie i poczekam na kontrole co mi powiedzą. Z drugiej strony zgodnie z art. 107 § 4 w decyzjach spełniających żądanie strony można odstąpić od uzasadnienia.
aGa111
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 25 sie 2017, 9:43

A dajecie w podstawie prawnej art. o dochodzie ze świadczeń rodzinnych?
aGa111
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 28 sie 2017, 16:07

Ja daje w podstawie art o dochodzie ze świadczeń rodzinnych.
Katarzynaa
Stażysta
Od: 12 sty 2017, 20:30
Zajmuję się: ŚR/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x