No więc to, czy strona zrzekła się prawa do odwołania można ustalić bezpośrednio ze nią - ryzyko poświadczenia nieprawdy jest tu raczej niewielkie. Tak czy siak - przynajmniej według części opinii - wypłaca się za grudzień wszystkie świadczenia. A jeśli strona jednak odwołanie złożyła - to ma to znaczenie - ale dopiero od stycznia - zgadza się? Do tego czasu można to ustalić już np. z samym MZONem wnioskiem o udostępnienie danych. Chociaż u mnie mzon i wzon nierychliwe w odpowiadaniu.Szarak pisze: ↑16 gru 2024, 13:42Podziwiam jak się lubujecie w doliczaniu 14 dni i zakładacie kiedy decyzja stanie się ostateczna. A co jak strona zrzekła się prawa do odwołania 29.11.2024 albo strona zmieni zdanie i się odwoła. Daty ostateczności nie radzę zakładać. Do kiedy płacić ? Nie ma jednoznacznego stanowiska. Jedni wypłacą XII/24 a inni nie. Kwestia interpretacji przepisów i każdy organ decyduje we własnym zakresie.
Ta decyzja należy do ciebie albo twojego kierownictwa. Nie ma jednoznacznego stanowiska. Jak pisałem wyżej jedni uznają że za XII/24 nie ma NP a drudzy będą wołać zwrot.karolina09 pisze: ↑17 gru 2024, 11:33jeśli przedłużenie było do 30.04.2025r. A nowe orzeczenie wydane 20.11.2024r. o umiarkowanym i nie kwalifikuje się do ŚP. Ale teraz taka sytuacja: te orzeczenie odebrane dopiero dziś, i gdyby była wypłata za grudzień to wtedy żądać zwrotu?
u Was jak się przyjęło?Szarak pisze: ↑17 gru 2024, 11:41Ta decyzja należy do ciebie albo twojego kierownictwa. Nie ma jednoznacznego stanowiska. Jak pisałem wyżej jedni uznają że za XII/24 nie ma NP a drudzy będą wołać zwrot.karolina09 pisze: ↑17 gru 2024, 11:33jeśli przedłużenie było do 30.04.2025r. A nowe orzeczenie wydane 20.11.2024r. o umiarkowanym i nie kwalifikuje się do ŚP. Ale teraz taka sytuacja: te orzeczenie odebrane dopiero dziś, i gdyby była wypłata za grudzień to wtedy żądać zwrotu?