Witam,
dostaliśmy odpowiedz RCPS o przyznaniu Św na 2. dziecko, na cały okres zasilkowy. Zanim wyslalismy go do RCPS-u został normalnie wprowadzony do programu z kolejnym numerem tylko sobie czekal na odp. z RCPS. przyszła decyzja, więc tak jak gdzies na formu znalazłam, wzielam załatw bez kwalifikacji i poźniej pojawiła mi się decyzja dot. tej osoby w zakladce wszystkie decyzje, więc tak jak znalazłam należy wziąć OPERACJE - DECYZJA BEZ WNIOSKU i wyskakuje okno gdzie trzeba uzupelnić rodzaj wniosku, osobę ubiegająca sie i podmiot wniosku i świadczeniobiorce, dodam, że jednostke wydającą automatycznie nanosi mi odpowiedniego marszałka, tylko gdy zatwierdzam uzupelnione okno przerzuca mnie do okna decyzji, takiej jak my wydajemy i tam jak uzupelniam wszystko to tworzy mi odrębną decyzę pierwotną z nowym numerem. A przecież decyzja ws tej osoby jest juz wydana przez RCPS, a mi chodzi o to żeby to formalnie dobrze wprowadzić do programu, żeby nanosiło na listę wypłat. Prosze o pomoc, jestem nowym pracownikiem, a koleżanka która zajmuje się SR ie miała podobnego przypadku dot. ŚR.