decyzja SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2014, 14:29

Decyzja przyznająca przez SKO. Teraz osoba się wyprowadza - czy my uchylamy tę decyzję SKO? Przesyłając dokumentację do innego MOPSu oryginał decyzji u nas a tam kopia decyzji?
Glajwa

Napisano: 11 wrz 2014, 14:34

tak
Decyzja SKO to tak jak wasza jesli po odwołąniu.
222

Napisano: 11 wrz 2014, 20:53

a moje SKO twierdzi, że jak ich decyzja to oni ją zmieniają, uchylają itp. Ja nie mogę z nią nic zrobić.
Miałam tak z babeczką, której przyznali ŚP, ja jej zmieniłam wysokość świadczenia od maja, a oni później kazali mi ją przesłać do stwierdzenia nieważności i wydali swoją.
Wiolla

Napisano: 12 wrz 2014, 7:28

Wiolla pisze:a moje SKO twierdzi, że jak ich decyzja to oni ją zmieniają, uchylają itp. Ja nie mogę z nią nic zrobić.
Miałam tak z babeczką, której przyznali ŚP, ja jej zmieniłam wysokość świadczenia od maja, a oni później kazali mi ją przesłać do stwierdzenia nieważności i wydali swoją.
Zawsze istotny jest przepis. Jesli mówi o organie właściwym, to zawsze jesteśmy to my. Jeżeli mówi o organie, który wydał decyzję, to w zależności kto ja wydał, będziemy to albo my, albo SKO.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x