decyzja SKO - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 maja 2016, 8:03

wierzycielce zostały wydane dwie decyzje o zwrocie w związku z faktem, iż sąd obniżył alimenty i to chwytało dwa okresy zasiłkowe w decyzja była z 13 listopada termin do zwrotu otrzrymała do 21 grudnia... oczywiście wierzycielka odwołała się w terminie. i teraz po 5 miesiącach SKO przysłało decyzję uchylającą moją decyzję w części dotyczącej terminu dokonania zwrotu NPŚ i orzeka o zobowiązaniu wierzycielki do zwrotu w terminie 30 dni od daty doręczenia decyzji..
Podpowiedzcie mi co ja teaz powinnam zrobić? czy muszę wydać nową decyzję z nowym terminiem czy ta dec. SKO obowiązuje teraz wierzycielkę?
Czy wierzycielka może złożyć wnioski o rozłożenie na raty??

Dzięki za ewentualną pomoc:-)
@WP

Napisano: 13 maja 2016, 8:57

może jednak ktoś coś doradzi????
@WP

Napisano: 16 maja 2016, 8:28

wróćmy jeszcze raz do tego postu... może jednak ktoś coś podpowie????
@WP

Napisano: 16 maja 2016, 10:18

SKO orzekła w kwestii terminu i decyzja jest wiążąca.
Wierzycielka zawsze może złożyć o rozłożenie na raty
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2016, 22:44

czyli ja nic nie zmieniam w tamtych decyzjach, nie wydaję żadnej nowej decyzji tylko ta co SKO wydało jest obowiązująca??? tylko że w tej decyzji SKO orzekło termin 30 dni do zwrotu od dnia doręczenia decyzji,, a skąd ja mam wiedzieć kiedy wierzycielka odebrała tą decyzję????
a jeżeli wierzycielka złoży wniosek o rozłożenie na raty to wszczynam nowe postępowanie , zbieram materiał i wydaję decyzję o rozłożenie na raty...
@WP

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x