Mam taki ciekawy przypadek, a mianowicie wierzycielka nie kwalifikuje się do pobierania świadczenia z fa na dziecko (przekroczenie dochodu) wydalam decyzję odmowną. Dodam tylko, ze licząc dochód z 2022r. dzieliłam go przez 6 miesięcy (od sierpnia 2022r. wierzycielka powróciła do pracy po zakończeniu urlopu wychowawczego). W odwołaniu kobieta zakwestionowała, że otrzymywała wynagrodzenie oraz wynagrodzenie urlopowe i otrzymała premię świąteczną. SKO uchyliło moja decyzje i przekazało sprawę do ponownego rozpoznania z zastrzeżeniem, że mam ustalić czy nadal osoba otrzymuje świadczenie urlopowe, jak również wskazaniem jakoby premia świąteczna nie podlegała wliczeniu do dochodu rodziny (świadczenie jednowyrazowe). Ja mam odmienne zdanie bo zarówno wynagrodzenie urlopowe ( tak nazwane jest w kwitku od wynagrodzenia) jak i premia świąteczna są częściami składowymi wynagrodzenia i wliczam to do dochodu uzyskanego w danym okresie ze stosunku pracy. Dodam tylko, że w rozliczeniu pit 11 całość otrzymanych środków jest wykazana jako należność ze stosunku pracy. Miał może ktoś podobny przypadek ? Proszę o opinię